Annak ellenére, hogy Sebastian Vettel már több mint egy hónapja, a Japán Nagydíj hétvégéjén bejelentette, hogy elhagyja a Red Bullt, az amúgy nyílt titoknak számító ferraris átszerződését azóta sem erősítették meg.


A négyszeres világbajnok valószínűleg megunta a várakozást, ugyanis az Amerikai Nagydíj hétvégéjén vicces formában közölte, hogy a Ferrari pilótája lesz, ezen a hétvégén pedig egy interjúban arról beszélt, hogy örömmel dolgozik majd Kimi Räikkönennel.
“Úgy gondolom, hogy jól megleszünk majd Kimivel” – mondta a Bild am Sonntagnak. “Mindig őszinte és egyenes, emberileg semmilyen problémára nem számítok a jövőben” – utalt arra, hogy bár a Jégemberként emlegetett 2007-es bajnok általában a legminimálisabb személyes kapcsolatot sem tartja csapattársaival, ők ketten a pályán kívül is baráti viszonyt ápolnak.
Míg Vettelnek igen feszült viszonya volt a Red Bullnál a sokszor raplis, a problémákat kifelé is kommunikáló Mark Webberrel, Räikkönen ebből a szempontból is “főnyeremény”: “Kimit – hálaistennek – egyáltalán nem izgatják a csapaton belüli intrikák”.