Életre szóló élménnyel gazdagodott egy angol újságíró. Kimi Räikkönen egy Ferrari F12-vel vitte körbe a fioránói tesztpályán, brutális tempóban. Mindig is tudtuk, mennyire laza 2007 F1-es finn világbajnoka, amit ebben a videóban újra bizonyít. Nem kapkod, lazán teszi keresztbe az egyik legerősebb utcai Ferrarit.


A csúcs-Ferrari klasszikus GT, motorját elől hordja és hátsókerék-hajtású, közöttük duplakuplungos automata sebességváltó létesít kapcsolatot. A jó súlyelosztás érdekében a sebességváltót a hátsó tengely előtt találjuk.

Motorja a Ferrari FF-éhez hasonlóan 6,3 literes, de teljesítménye sokkal pusztítóbb. 740 lóerő, ami 118 LE/liter teljesítményt jelent. A maximális nyomaték 690 Nm. Ha ez nem lenne elég, a motor üzemanyag-fogyasztása 30 százalékkal kisebb, mint korábban, 15 liter 100 kilométerenként.  

Ennél azonban vélhetően sokkal jobban érdekli majd a gazdag vevőket, hogy ez a valaha készült legerősebb Ferrari, amely képes 3,1 másodperc alatt elérni a 100 km/órás sebességet, azaz gyorsabb, mint a Ferrari Enzo. A kétüléses sportkocsi végsebessége 340 km/óra.