Már szinte biztos, hogy Fernando Alonso az idény végén elhagyja a Ferrarit – a helyére pedig Sebastian Vettel ül -, de a csapat egyelőre semmi hivatalosat nem közöl, a 2015-ös felállás bejelentése várat magára.


Kimi Räikkönennek ugyan a jövő évre is van szerződése a csapattal, de a finn idén katasztrofálisan szerepelt, és egyszer már elküldték őt, mielőtt kitöltötte volna az idejét.
Nagyon úgy tűnik, hogy ezúttal ragaszkodnak hozzá, a csapatfőnök, Marco Mattiacci többször is arról beszélt, hogy a 2007-es bajnoknak nincs oka aggódni, csak “pozitív nyomás” alatt áll, a Brazil Nagydíj után pedig nem győzte dicsérni a finn versenyzőt.
Csütörtökön a Ferrari újabb, határozott utalást tett arra, hogy 2015-ben is meg akarják tartani Räikkönent, ugyanis a csapat hivatalos oldalán megjelent anyagban arról írtak, hogy a pilóta a Brazil Nagydíj után egyenesen Maranellóba utazott, hogy “megkezdje a felkészülést az idény utolsó futamára, valamint az azt közvetlenül követő, már 2015-re való tesztelésre”. A 35 éves versenyző a technikai főnök “James Allisonnal is tárgyalt a jövő évi autóról” és a téli tesztidőszakról.