Ha hinni lehet a híreknek, Fernando Alonso már megegyezett a McLarennel a 2015-16-os közös folytatásról, és a héten azt is eldönti a csapat, hogy Kevin Magnussen, vagy még inkább a veterán Jenson Button helyét adják-e a spanyolnak.
Az utóbbi időszakban nagy formában lévő 34 éves angol versenyző igen nehéz helyzetben van, szeretne még versenyezni, azt mondja, hogy a spekulációkkal ellentétben a fizetési igényein nem múlna a maradása:


“Bármi is legyen a jövő évben, a pénzen biztosan nem múlik, legalábbis részemről nem. Akár itt, akár máshol folytatom a versenyzést, azért csinálom majd, mert imádom ezt csinálni.”
“Természetesen szeretnék pénz keresni, mert úgy érzem, hogy a jó teljesítményt meg kell fizetni, megérdemlem cserébe azért, amit a Forma-1-es autóban hozok. De akkor is versenyezni fogok valahol, ha nem kapok nagy pénzt, nem úgy mint egyesek” – utalt Button arra, hogy a pletykák szerint Alonso az F1 történetének legdrágább szerződését kötheti a McLarennel.
A 2009-es világbajnok Button kitért arra, hogy leginkább érzelmileg nehéz feldolgozni azt, hogy a csapat valaki más kedvéért hátat fordít neki, ellenben a szurkolóktól óriási támogatást kap:
“Hatalmas támogatást kapok tőlük, nagyon megható. Sosem láttam még ilyet, messze felülmúlja azt is, amikor megnyertem a világbajnoki címet.”
F1: Button nem érzi a szeretetet a McLarennél 3


“Az ember szeretné érezni, hogy a csapatnál számítanak rá, része a családnak. Olyan ez most, mintha a szülők azt mondanák, idén nem kell jönnöd karácsonykor, de az öcséd jöhet, mert ő nagyszerű. Szeretném az érezni, hogy a családhoz tartozom, és hogy ők is családtagnak tekintenek, az sokkal fontosabb, mint a pénz.”
“Úgy érzem, hogy sokat adhatok még a McLarennek, nem csak az eredmények, de a marketing terén, a szponzorokkal végzett munkában, az autó fejlesztésében is.”