A Ferrari egy hatodik és hetedik helyet szerzett a Brazil Nagydíjon, Fernando Alonso nagyot csatázott a pályán az eggyel kevesebbszer a bokszban járt Kimi Räikkönennel. A csatát végül Alonso nyerte, de a verseny után mindketten fontosnak tartották kijelenteni, hogy nem volt semmilyen csapatutasítás.


“Nem volt csapatutasítás, a Ferrarinál senkit nem érdekel a hatodik és hetedik hely” – jelentette ki Räikkönen. “Nem is számítottam olyan kérésre, hogy engedjem el Fernandót, és nem is jött ilyen. Jensonnel egyébként is nagyobbat csatáztam korábban.”

“A kétkiállásos stratégia működhetett volna jobban is, de a második kiállásnál volt valami gond az emelővel, és ezzel sok időt veszítettem. Ha az nincs, talán néhány hellyel előrébb végezhettem volna, de néha becsúsznak ilyen dolgok.”

Alonso inkább azt emelte ki, hogy a Ferrari nem került lépéshátrányba a McLarennel szemben a konstruktőri versenyben. “A lényeg, hogy a helyünkön maradtunk a konstruktőriben” – nyilatkozta Alonso. “Magnussen mögöttünk végzett, és ez a lényeg, a nyolcadikról a hatodik helyig jutottam. Ez így rendben van, remélem, marad legalább a negyedik helyünk.”

“Ami a jövőmet illeti, majd meglátjuk, mi lesz. 2015 és Ausztrália messze van még, addig sok minden történhet. Annyit mondhatok, hogy valami jót fogok csinálni, és nem valószínű, hogy Abu-Dzabiig kiderül, pontosan mit is. Egyelőre a bajnokság befejezése a fontos.”

Alonso a Twitteren annyit írt, hogy “juhúú, remélem a verseny a tévék előtt is legalább annyira izgalmas volt, mint az autóban. #ALegjobbMégHátravan”