Fernando Alonso pályafutása során nem egyszer beszélt már éles hangon a csapatrádión, a Brazil Nagydíj kvalifikációján újra idegesen üzent:
“Miért, miért nem kezdhetem normális beállításokkal az időmérőt?! Hogy lehet ez, hogy?! Persze, semmi gond, majd letudom az egyenest, átfűzöm magam a forgalmon, feltöltöm az akkumulátort, és majd utána elkezdem a kört? Nonszensz!” – mondta felháborodottan.
A kétszeres bajnok spanyol végül simán eljutott a Q3-ig, a 8. helyen zárt, és az időmérő után már higgadtabban próbálta magyarázni az esetet:


“Azt hiszem, hogy a Q1-re nem voltunk készen bizonyos beállításokkal, rosszul volt beállítva az autó és elszállt az első próbálkozásom. Az első körön az akkumulátort kellett töltenem, mert a garázsból kijövet üres volt. Nem készültünk fel rendesen a Q1-re, még nem álltam készen a körre. De ez nem nagy dolog, persze amikor adásba kerül, akkor nagy dolog lesz belőle. De ezerszer előfordul ilyesmi, teljesen megszokott, csak a tévében nem hangzik el.”
“A Q3-ra egy szett új gumim maradt, azzal kellett a top10-es helyekért küzdenem. A köröm jó volt, de az is igaz, hogy egyetlen kör az ötödiktől a tizedik helyig bármit takarhat. Nyolcadik lettem, azt hiszem, ezt is érdemeltük ma.”
Alonso számára nem túl megnyugtató, hogy a konstruktőri bajnokságban egyre közelebb lopózó McLaren versenyzői az 5. és 7. rajtkockát szerezték meg, a fő cél vasárnapra, hogy tőlük raboljon pontokat.
 
“Úgy emlékszem, hogy Austinban mindkét McLarent magunk mögé utasítottuk, de holnap előlünk indulnak, szóval előrébb kell majd kapaszkodnunk. Remélem, hogy sikerül.”
F1: Alonso elmondta, miért akadt ki 3


A Ferrari másik pilótája, Kimi Räikkönen a 10. helyen zárt az interlagosi kvalifikáción. A finn az eredmény ellenére most elégedettebb volt, mint korábban.
“Az egész hétvégén jó volt vezetni az autót, ez jó érzés. Nyilván a 10. hely már más kérdés, de egyértelműen előrébb léptünk. Az autó most már végig jól viselkedett, jobban érzem, ez nagyon fontos” – mondta, hozzátéve, hogy azért a vasárnapi verseny jelenti majd a végső megerősítést.
“Majd meglátjuk, mi lesz, pénteken nem volt igazi hosszú etapom. De a jó irányba haladtunk. A gumi kicsit erősebben kopott, de úgy gondolom, abban a melegben mindenkinél ugyanez volt a helyzet.”