Egyes források úgy tudják, hogy a Ferraritól minden bizonnyal távozó Fernando Alonso már legalább egy, de akár három hete is megegyezhetett a McLarennel a visszatérésről, úgy tűnik, a helyzet továbbra sem tiszta.
A McLaren versenyfőnöke, Eric Boullier a héten arról beszélt, hogy Alonsótól a hétvégi Brazil Nagydíj és a szezonzáró Abu-Dzabi Nagydíj között várnak végleges választ, de a kétszeres bajnok spanyol Interlagosban továbbra is magabiztosan, már-már arrogánsan beszélt, azt mondta, mindent kézben tart, minden rajta múlik.


“Nem hiszem, hogy bármilyen határidő is lenne arra, hogy cselekedjek. Egyszer a McLarenről van szó, a múlt héten meg a Lotus és (a tulajdonos-főnök Gerard) Lopez nyilatkozott arról, hogy a jövőmről tárgyalunk. Ez igaz is, de nem a Forma-1-ről beszéltünk,  egy másféle közös projekt üzleti részéről tárgyaltunk” – mondta Alonso, később pontosítva, hogy valamilyen kerékpáros projektre utalt.
“Minden nap van valami pletyka, ma például azt olvastam, hogy egy dollárért megvettem a Marussiát. Ez egyáltalán nem igaz. Mindig ez van, a lényeg viszont az, amit már Japánban is mondtam, azaz hogy már két-három hónapja eldöntöttem, mit szeretnék, ezt a tervet követem, és remélhetőleg hamarosan nyilvánosságra is hozhatom.” 
Alonso: Nem szorít semmilyen határidő 3


Alonso az elmúlt hetekben számos alkalommal arról beszélt, hogy a Ferrari számára ideális megoldást választ majd, amikor arról kérdezték, hogyan lehetne a legjobb az olasz csapatnak az, ha ő távozna, így válaszolt: “Ha úgy érzem, hogy új motivációra van szükségük, ugyanakkor kisebb nyomás mellett szeretnének dolgozni, akkor megértem ezt.” 
Sokan úgy vélik, hogy a spanyol egyértelműen a Mercedeshez akar bekerülni, de ő azt mondja, hiba lenne biztosra venni az ezüst nyilat jövőbeli versenyképességét.
“Kívülről nézve egyáltalán nem egyértelmű a helyzet, most  Mercedes dominál, és sokan úgy hiszik, hogy jövőre is ők fognak, de valószínűleg tavaly ugyanezt hittük a Red Bullról, amikor zsinórban nyerték az utolsó kilenc futamot – aztán a téli teszten idén öt kört mentek.” 
Alonso: Nem szorít semmilyen határidő 4


“Sose tudhatjuk, hogyan változnak a dolgok egyik évről a másikra, alaposan meg kell vizsgálni a projekteket, fel kell mérni a kilátásokat, és választani kell valami irányt. A Forma-1 egy nagyon összetett sportág, sosem tudhatjuk, melyik csapat hogy szerepel a következő évben. Egyszerűen ki kell választani a legígéretesebb irányt, és én is pont ezt tettem.” 
“Miközben a csapatok küszködnek, egyes pilóták a jövőjükért küzdenek,  előttem számos lehetőség nyitva áll. Szerencsés vagyok, hogy többé-kevésbé én választhatom meg, hova menjek. Bár hónapokkal ezelőtt irányt választottam, mert úgy érzem, jobb lesz így, még én sem lehetek 100 százalékosan biztos.”