A Toro Rossóhoz nem kis meglepetésre beemelt Danyiil Kvjat a 2014-es idény kezdetén látszólag igazolta a Red Bull döntését, hiszen első két versenyén azonnal pontokat szerzett. Az orosz ifjonc azóta viszont inkább csak az edzéseken és az időmérőkön villan, hiszen a további 15 fordulóban mindössze három alkalommal intették le újra a top10-ben, legutóbb a Belga Nagydíjon szerzett pontokat.
Kvjat jövőre már Sebastian Vettel helyén, a Red Bull Racingnél versenyez, és azt mondja, hogy nem is rágja magát túlságosan a pontok hiánya miatt, belülről más a kép, a lényeg, hogy ő maga tudja, mire lenne képes jobb/szerencsésebb körülmények mellett:  
“Nehéz futamok voltak (Spa óta), de inkább a potenciált kell nézni. Különösen fontos ez, amikor az ember nincs versenyben a bajnoki címért, azaz amikor a pontok már csak másodlagosak az idény második felében. Én tudom, hogyan zajlott a verseny, mit érhettünk volna el például Austinban, így nagyon mérges is voltam a körülmények miatt utólag.”
“De egy idő után változott a hozzáállásom, igyekeztem a pozitívumokat nézni, azzal pedig nem törődni, hogy mások mit gondolnak vagy mondanak. A fő az, hogy én magam tudom, hogy képes vagyok eredményeket hozni.”
F1: Kvjat pontok nélkül is bízik magában 3


Kvjat azt mondja, hogy e 2015-ös Red Bull-os előléptetés ellenére egyelőre inkább a Toro Rossónál végzett munkájára koncentrál.
“Természetesen időnként gondolok a Red Bullra, de nem olyankor, amikor a pályán vagyok , ott csak a Toro Rossóért dolgozom, beleadok mindent, csakis erre koncentrálok.”
A 20 éves orosz 2014-ben 8 pontot gyűjtött eddig, míg a korábban a Toro Rossónál Daniel Ricciardóval nagyjából egálban lévő, de egyelőre 2015-ös szerződés nélkül álló Jean-Eric Vergne 22 ponttal áll.