Ugyan az elmúlt napokban egyre többen tényként kezelik, hogy Fernando Alonso megegyezett a McLarennel, állítólag két, vagy kettő plusz egy éves szerződést kötött a jövőre a Hondával összeálló csapattal, a spanyol továbbra is azt állítja, hogy semmi sem dőlt még el.
Alonso szerdán az USA és Brazília között egy szponzori rendezvényen a Forma-1-be jövőre visszatérő Mexikóvárosban járt, ott így beszélt: 


“Nincs semmi újdonság, még nem döntöttem a jövő évről, még semmi sem végleges. A Ferrarit illetően igyekszem megtalálni a legjobb megoldást, hogy maradok-e vagy sem, de elsősorban a számomra legjobb döntést akarom hozni.” 
 
“A fejemben megvan a terv, de az elmúlt két hónapban hétről hétre jöttek a pletykák a különböző csapatokról. Nagyra tartom a Ferrarit, imádom ezt a csapatot, az idei év azonban nehéz volt a Ferrari számára, nekem pedig nehéz volt az elmúlt öt év.”
A kivárás azonban talán nem a legjobb húzás, ugyanis a McLarennél szeretnék végre tisztán látni, hogy mit kezdjenek Jenson Buttonnal és Kevin Magnussennel. A csapatfőnök Eric Boullier már-már ultimátumot adott Alonsónak:
F1: Alonso még nem döntött, a McLaren türelmetlen 3


“A Brazil és az Abu-Dzabi Nagydíj között meg akarjuk tudni Fernando döntését. Jó tárgyalásokat folytattunk, lenne helye nálunk és ő is jelezte, hogy szeretné az állást. Azonban hosszú távú megoldást akarunk, nem egyéves szerződést” – idézte a német Bild Boullier-t.
A Honda sosem titkolta, hogy igazi ászt akar látni az egyik autóban 2015-től, de a japán gyártó F1-es projektjének főnök, Arai Jaszuhisza elég rejtélyesen fogalmaz:
“A versenyzőkről nem beszélhetünk nyilvánosan, ez a McLaren és a Honda belső ügye. Azonban Alonso, Vettel és Hamilton is nagyon erős versenyző, bármelyik csapat szeretné őket. Bármelyiküknek van esélye arra, hogy nálunk versenyezzen 2015-ben” – mondta a spanyol Marcának.