A Caterham és a Marussia csődje után az austini verseny előtt a Lotus, a Force India és a Sauber – legalábbis a színfalak mögött – a futam bojkottjával fenyegetett. Úgy tudni, hogy a helyzetet Bernie Ecclestone feje felett átnyúlva a Forma-1 kereskedelmi jogainak többségi tulajdonosa, a CVC befektetési csoport elnöke, Donald MacKenzie oldotta meg, amikor a fenti öt csapatnak összesen 100 millió fontot – vagy dollárt, források szerint eltérő – ajánlott gyorssegélyként.
A Sauber főnöknője, Monisha Kaltenborn szerint ennyi pont elég lenne ahhoz, hogy a kis- és középcsapatoknak ne a csőd miatt kelljen aggódniuk.
“Úgy gondolom, hogy a felvetett összegek tisztességesek, és lehetővé teszik, hogy tisztességesen helytálljunk. Mi csak ennyit kérünk. Nem kérjük, hogy váltsák valóra az álmainkat, és hogy többé ne legyen gondunk semmire. Nem, csakis annyit szeretnénk, hogy a Forma-1 bevételeiből úgy részesüljünk, hogy ne kelljen évről évre, hónapról hónapra élni, az év végén ne az egyen a kérdés, hogy folytathatjuk-e.” 
F1: A kicsiknek csak 20 millió kell 3


Kaltenborn szerint a CVC érdeke is az, hogy a befektetéssel életben tartsák a csapatokat, hiszen a kidőlésükkel a sportág értéke csökkenne.
“Mindannyian szeretnénk megoldásra jutni. Szeretnénk párbeszédet, de lehetőleg mihamarabb, hogy gyorsan eljussunk a megoldásig. Szerintem a Forma-1 tulajdonosaként a CVC-nek is az az érdeke, hogy egészséges termék birtokosa legyen, olyan terméké, amely tartja a piaci értékét.”
A Lotus tulajdonos-főnökéhez, Gerard Lopezhez hasonlóan a Sauber résztulajdonosaként is érdekelt Kaltenborn is abban bízik, hogy még az idény vége előtt rendeződhet a helyzet:
“Teljes mértékben! Úgy gondolom, hogy gyorsan letudhatjuk ezt, mivel mi is gyors válaszokat várunk.”