Kimi Räikkönen az Amerikai Nagydíjon a 8. helyről rajtolt, de a végén csak a 13. pozícióban intették le, megint siralmas futama volt. A finn utólag azt mondta, újra csak alulkormányzottsággal küszködött, nem képes jól vezetni az autót.


“Megint egy nagyon nehéz hétvégém volt. Japánban is ez volt: az egész hétvégén alulkormányzottsággal szenvedtem és sehogy sem tudtuk kiiktatni. Így aztán a versenyen ki is készülnek az első gumik. Gyűlölöm ezt a helyzetet, a dolgok alakulását, de magamtól nem tudom megoldani” – mondta a pályafutása eddig leggyengébb évét teljesítő, a bajnokság 12. álló versenyző. 
Räikkönen hozzátette, hogy a legelkeserítőbb, hogy a csapattal együtt sem tudnak rájönni, mi is a problémák forrása: 
“Próbáltam itt-ott lassabban menni, de semmit nem segített a gumikon, szóval nem értem az egészet. Mindegy is, hol értem be, kiábrándító az egész. Nagyon bosszantó, hogy nem tudjuk megoldani a problémákat. Remélhetőleg akad valami ötlet és rájövünk, hogy mi a gond. Természetesen szívesen veszem a segítséget, igyekszünk segíteni egymásnak, de akkor lehetne igazán megoldást találni, ha ismernénk a probléma okát.”
Räikkönen csapattársának, Fernando Alonsónak sem volt kiemelkedő versenye, a 6. helyen kezdett, ott is ért be, de ha fél körrel hosszabb a futam, Sebastian Vettel már megelőzte volna. A spanyol azt mondta, a végére teljesen kikészültek az első abroncsai.
Räikkönen: Gyűlölöm ezt a helyzetet 3


“Az utolsó két körön borzalmas vibrációt okoztak az első gumik, nem is láttam a pályát. Egyszerűen igyekeztem magam mögött tartani az üldözőket és biztonságosan eljutni a célig, de az utolsó körön, miután Vettel megelőzte Magnussent, már nem lehetett biztonsági játékot játszani, úgyhogy padlógázon nyomtam a vibrációk ellenére.” 
Alonso arra figyelmeztetett, hogy a Ferrari nem adhatja fel, mert bár a konstruktőri bajnokságban immár 42 ponttal elhúzott a Williams, az olasz csapat számára a 4. hely sem biztos, a McLaren egyre fenyegetőbb üldöző.
“Küszködtünk a hétvégén, ahogy előtte Oroszországban és Japánban is. De hoznunk kell a pontokat, mert a konstruktőri bajnokságban még folyik a harc. Úgy tűnt, hogy a Williamst már nem tudjuk megfogni, és amolyan senki földjén vagyunk, de a McLaren egyre gyorsabb, szóval nem fér bele, hogy ne szerezzünk pontokat. Még küzdenünk kell.”