Fernando Alonso szerint az a szomorú helyzet, hogy a Ferrarinak már a hatodik rajthellyel is elégedettnek kell lennie. “Tudtuk jól, hogy a Mercedest megközelíteni sem tudjuk, és sejtettük azt is, hogy a Williams és a Red Bull gyorsabb nálunk” – mondta Alonso. “Már az is meglepetés, hogy a McLareneket meg tudtuk verni, mert eddig gyorsnak tűntek.”


“Most a csoda sem segíthet rajtunk. Szomorú, de az a helyzet, hogy elégedettnek kell lennünk a hatodik hellyel, mert spórolnunk kellett a motorral. Mi is rajtolhattunk volna a bokszból, de inkább azt választottuk, hogy veszítünk néhány tizedet. De legalább így is van esélyünk a pontszerzésre.”

“A három elöl lévő csapat valószínűleg a versenyen is gyorsabb lesz nálunk, a McLarennel csatázhatunk vasárnap.”

Kimi Räikkönen ezúttal nem tudta megközelíteni Alonsót, kilencedik lett. “Semmi okunk az elégedettségre, ez egy pocsék időmérő volt. Nem voltunk elég gyorsak” – morgolódott a finn. “Néha úgy éreztem, mintha korcsolya- és nem versenypályán lennék, dolgoznunk kell tovább.”

“Nem hinném, hogy vasárnap sokkal könnyebb napunk lenne, de talán egy-két helyet előreléphetünk. A konstruktőri verseny miatt fontos lenne minél több pontot szereznünk.”