Kimi Räikkönen kétéves F1-es távolléte alatt már belekóstolhatott az amerikai versenyzésbe, a finn versenyző szívesen próbálkozna a tengerentúlon újra. F1-es karrierje után legszívesebben a NASCAR-t próbálná ki. “Remélem, egyszer lesz rá lehetőségem” – mondta Räikkönen Austinban.


“Amikor korábban belekóstoltam, nem is tudtam, mire számíthatok. Engem is meglepett, mennyire jól szórakoztam. Nem egyszerű, ahogy egyik sport sem az, de nagyon élveztem a versenyzést. Remélhetőleg lesz még alkalmam az ismétlésre, meglátjuk, mi lesz.”

Räikkönennek még egy évig biztosan szerződése van a Ferrarival, 2016-ra pedig opciója van. “Valószínűleg még két évem van, de már nem vagyok fiatal. És az F1-nél többet is szeretnék kezdeni az életemmel. Az biztos, hogy az F1-es pályafutásomat a Ferrarinál fejezem be. A szenvedély még megvan, akkor hagyom abba, amikor már nem élvezem többé.”

Räikkönen Austinban cáfolta azokat a pletykákat is, hogy a Ferrari le lenne maradva a 2015-ös autó fejlesztésével. “Nem hallottam semmi ilyesmit. Az F1 tele van pletykákkal, a magam részéről száz százalékig bízom a csapatban, és az emberekben, akik építik az autót.”

“Biztos vagyok benne, hogy jó lehet a csomagunk. Elég jó? Erre majd az idő választ ad. Az idei szezonból sokat tanultunk. Arra nem számítunk, hogy az elejétől vezetjük majd a bajnokságot és az összes versenyt megnyerjük, de nagyot lépünk majd előre, és sok dolgot rendbe rakunk. Tudjuk, hol kell keresgélnünk, jó döntéseket hozunk majd.”