Bár a Japán Nagydíj hétvégéjén úgy tűnt, hogy a pilótapiaci mozgások nagyjából világosak, azaz Fernando Alonso elhagyja a Ferrarit, hogy a McLaren-Hondához menjen 2015-re, míg Sebastian Vettel átveszi a helyét a maranellói csapatnál, az elmúlt pár hét semmilyen előrelépést nem hozott, sőt még homályosabbá is vált a kép.


Az érintettek semmilyen konkrétumot nem árultak el azóta, Alonso az Amerikai Nagydíj előestéjén is csak ködösített.
“Igen, tudom, hol fogok vezetni 2015-ben. Nagyjából” – mondta, amikor a jövőről kérdezték Austinban, de már azt sem volt hajlandó megerősíteni, hogy jövőre is a Forma-1-ben lesz.
“Semmit sem jelentenék ki kategorikusan. A fejemben van egy nagyon nagyra törő tervem a jövőt illetően, és azt hiszem, ez lesz a legjobb a Ferrari számára is. Amikor valóra válik, az emberek nagyon-nagyon izgalmasnak találják majd, pont, ahogy én. Teljesen elégedett vagyok, az elmúlt két-három hónapban minden pontosan a terveim szerint alakult.”
A 33 éves spanyol kérdésre hozzátette, hogy a jövő évi pihenőév “valószínűtlen”, de azt is elismerte, hogy “valószínűleg” a következő csapata – bármelyik is legyen az – jelenti majd az utolsó esélyt számára, hogy két bajnoki címe mellé megszerezze az annyira vágyott harmadikat is.