Bár az idény jelentős részében a McLaren a Force India mögött kullogott, a wokingi csapat az erős szuzukai és szocsi eredmények (5. hely, 4-5. hely) után 20 pontos előnyre tett szert a silverstone-iakkal szemben. A csapatfőnök, Eric Boullier azt mondja, innen már nem akarják kiengedni a kezükből a konstruktőri 5. pozíciót:


“Az idény végének közeledtével teljes gőzzel fejlesztjük az autót, mindent beleadunk, hogy a maximumot hozzuk ki a csomagból minden egyes versenyen. A szocsi eredményünk önbizalmat adott, és határozott szándékunk, hogy Austinban tovább építkezzünk, növeljük az előnyünket a Force Indiával szemben.”
A veterán Jenson Button is bizakodó az Orosz Nagydíj után, de elismeri, hogy a Circuit of the Americas talán nem fekszik majd annyira a McLarennek, mint Szocsi.
“Az elmúlt két évben pozitív eredményeim voltak Austinban, az elmúlt futamokon látott teljesítményünk pedig mutatja, hogy javul a tempónk. Talán ez a pálya nem kedvez majd nekünk annyira, mint Szocsi, de a beállítások szempontjából hasonló, szóval remélem, hogy versenyben leszünk a közvetlen ellenfeleinkkel. Ahogy mindig, most is mindent beleadunk, hogy a maximumot hozzuk ki az autóból.”


“Jó lesz újra versenyezni a háromhetes szünet után. A pályát nagyon szeretem, kiváló keveréke a gyors egyeneseknek és a gyors, technikás szakaszoknak. A kevés pályák egyike, ahol az óra járásával ellenkező irányba megyünk, ami egy plusz kihívás.”
 
“Bár csak harmadszorra jövünk ide, olyan, mintha már sokkal régebben járnánk Austinba. Ez pedig a fantasztikus közönséget dicséri, mindig nagyszerűen fogadnak minket, a pilóták pedig máris imádják a helyszínt.”
A McLaren egyelőre nem jelentette be 2015-ös versenyzői felállását, így Button, valamint az újonc Kevin Magnussen azért is hajthat, hogy meggyőzzék a csapatot, érdemes velük folytatni.