Míg a Belga Nagydíj után úgy tűnt, hogy Nico Rosberg kényelmesen, az előnyére vigyázva behúzhatja a 2014-es bajnoki címet, Lewis Hamilton a legutóbbi négy futamot zsinórban nyerte, három fordulóval a vége előtt 17 pontos előnybe került. 
Az egykori Sauber-, Williams- és Jordan-pilóta, Heinz-Harald Frentzen szerint mercedeses honfitársa önmagával szúr ki azzal, hogy túlságosan a bajnoki címre koncentrál, Rosbergnek lazítania kellene.


“Nico hibákat követ el, mert nem felszabadult. Úgy kellene tennie, mintha a bajnokság már lezárult volna, csak akkor lehet laza, ha nem gondol a címre” – mondta az Auto Bildnek a 47 éves pilóta, hozzátéve, hogy Hamilton nyugalma viszont szemmel látható. “Nagyon erős fejben és teljesen laza. Az apróságokból is látszik ez: ahogy beszáll az autóba, ahogy felveszi a kesztyűit.”
Persze a duplapontos szezonzáró miatt semmit sem lehet biztosra venni, Roserg akár még úgy is lehet bajnok, ha Abu-Dzabiba 49 pontos hátránnyal érkezik, ott viszont ő nyer, míg Hamilton nullázik. Az angol is tisztában van ezzel: 
“Nagyon sok pontot lehet szerezni az utolsó futamon, a bajnokság csak ott dől majd el. De aggódni felesleges, nem tudhatjuk, mi lesz, majd a maguk idejében foglalkozom a dolgokkal. Semmi értelme azon spekulálni, hogy mi lesz ha, ez vagy az lesz vagy akár mi lesz, ha én nyerek. Egyszerűen élvezem a jelent és igyekszem az utolsó három futamon jobb lenni, mint Nico” – magyarázta a 2008-as bajnok a hétvégén a DTM szezonzáróján.