Felipe Massa a Ferrari-csapatot tavaly maga mögött hagyta, de új autója bizonyítja, hogy sosem szakad el az olaszoktól. Mi pedig tökéletesen értjük, miért.

Mert senki sem gyárt olyan libabőröztetően gyors, hangos, elegáns autókat, mint a nagy múltú maranellói gyár. Felipe Massa tudja ezt, és hiába hajtja Williams versenyautóját Mercedes motorral, privát garázsának legújabb tagja egy LaFerrari, éjfekete színben, vörös féknyergekkel, kiegészítőkkel. (fotók: Melanie Meder Photography,  Alessandro Donzella/Instagram)

A gyár történetének első hibrid utcai autójaként debütált a LaFerrari. A 6,3 literes V12-es belsőégésű motor eleve rekord magas, 800 lóerős teljesítményre képes (9250/perc fordulatszámon), ám ezt még további 163-mal egészíti ki egy villanymotor, így összesen 963 lóerővel gazdálkodhat a LaFerrari szerencsés pilótája.

Massa igazán illusztris társaságba kerül, hiszen van Laferrarija Jay Kay-nek, Cristiano Ronaldónak, Chris Evansnek, Samuel Eto’o-nak és Van Halen volt énekesének, Sammy Hagarnak is. Az autó ára közel 400 millió forint.