A Mercedes AMG a múlt hétvégi Orosz Nagydíjon megszerezte első konstruktőri bajnoki címét, ami a presztízs mellett anyagilag sem rossz eredmény.


A brackley-i alakulat az év végén kb. 40 millió fontot (15,5 milliárd Ft) kap majd a Forma-1 bevételeiből, így könnyen futja majd az előre beígért 7 millió fontos (2,7 milliárd Ft) prémiumalap kiosztására.
A csapat nagyjából 700 tagja fejenként minimum 10 ezer fontot (kb. 3,9 millió Ft) kap prémiumként – és ebbe nagyjából az utolsó takarítót és éjjeliőrt is bele kell érteni, ha nem alvállalkozó dolgozójaként, hanem közvetlen alkalmazottként tett a közös sikerért.
A legnagyobbat persze a fejesek szakítják, a címzetes elnök Niki Lauda, valamint a két csapatfőnök, Toto Wolff és Paddy Lowe hat számjegyű bónuszt – mármint fontban – kap majd, írja a brit Guardian.
Az egyéni bajnoki címként még három verseny küzdő versenyzők is pluszpénzt kapnak majd a csapat sikere után, na nem mintha szükségük lenne rá, ugyanis a lap adatai szerint Lewis Hamilton éves bére 20 millió font (7,7 milliárd Ft), míg Nico Rosberg 15 milliót (5,8 milliárd Ft) kap, mielőtt valamelyikük még bezsákolja a végső győzelemért járó további plusz milliókat.