Egy héttel ezelőtt Szuzukában világossá vált, hogy Fernando Alonso elhagyja a Ferrarit, majd hivatalossá vált, hogy Sebastian Vettel is lelép majd a Red Bulltól.
A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner egy interjúban azt mondta, a négyszeres világbajnok a Ferrarihoz megy, de hivatalosan ezt sem Vettel, sem az olasz csapat nem erősítette meg.


Vettel Szocsiban, az Orosz Nagydíj csütörtöki sajtótájékoztatón sem volt hajlandó elárulni, hova is megy, sőt inkább tovább pörgette a spekulációkat:
“Semmi újat nem tudok mondani, de remélem, hogy hamarosan bejelenthetek valamit. Amikor minden kiderül, valószínűleg megértik majd, miért kellett várnom” – mondta.
A héten felröppent, hogy Vettel talán nem is a Ferrarihoz megy, hanem – méghozzá akár Fernando Alonsóval együtt – a McLarennél köt ki. Az új pletyka fényében Vettel múlt héten, még a ferraris találgatásokkal kapcsolatban adott válasza is új értelmet nyerhetett:
“Minden évben vannak pletykák, főleg az idénynek ebben a szakaszában. Leginkább Jensont (Button, McLaren) érintik idén, már 17 csapattársa van 2015-re. Pár hete engem is közéjük soroltak, lehet, hogy a jövő héten megint köztük leszek majd” – nyilatkozta egy héttel ezelőtt Szuzukában.