Az Orosz Nagydíjon is folytatódott a Mercedes uralma, az első edzésnapot nagy fölénnyel zárta az élen Lewis Hamilton. Elégedetten nyilatkozott.
“Azt hiszem, jól ment. Általában jól érzem magam az új pályákon, szeretem kiismerni őket – versenyzőként ezt a készséget korán el kell sajátítanunk. Az autó iy nagyon jónak tűnt ma. A pálya egyre jobban tapadt, jól felgumizódott. Nagyon jó a ritmusa, én igazán élvezem.”


Hamilton az ezúttal erősnek látszó McLarenre is felfigyelt: “A McLarenek közel vannak, mindenkinek jó, hogy verseny van. A legutóbbi futamon is igazán jó volt a tempójuk, főleg Jensoné. Nem tudom, hogy most még előrébb léptek-e, de jónak tűnnek. Holnap meglátjuk.”
A bajnoki éllovas azt is elárulta, hogy Jules Bianchi esete miatt nem volt könnyű visszazökkenni a munkába.
“Be kell vallanom, hogy ma reggel nem volt könnyű visszaülni az autóba, visszarázódni. Nem volt könnyű. De délután, amikor már elkaptuk a fonalat, ráéreztünk a pályára, egy kicsit könnyebb.”
Nico Rosberg több mint kilenc tized másodperccel maradt el Hamiltontól a második edzésen. Gyors körén hibázott, de utólag elmondta, hogy a beállításai sem voltak jók.
“Nagyon különleges volt ma a pálya, nem csak a vonalvezetése, de a gumik viselkedése is, meg minden. Mérnöki szempontból izgalmas, más, mint bármi, amit eddig láttunk idén. Emiatt aztán valami egészen újszerűt is kipróbáltunk az autómon, valami olyat, amit még soha. De nem jött be, szóval holnapra ejtjük, de még így is kihívás lesz a hétvége” – magyarázta.


“Csapatszinten döntöttünk, hogy az egyikünk kipróbál valamit, a másikunk meg valami mást – nálam nem jött be, szóval holnapra változtatunk. Ezen túl minden rendben, a pálya jó, de nem könnyű elcsípni, senkinek nem is sikerült elsőre.”
“Furcsa, hogy szinte egyáltalán nem kopnak itt a gumik, pedig ez adna lehetőséget az előzésre. Szerintem nagyon nehéz lesz itt előzni. Akár egykiállásos verseny is lehet, annyira nem kopnak az abroncsok. Ezt még alaposan meg kell rágnunk, de mindenképpen szokatlan, szóval kreatívnak kell lennünk” – tette hozzá.