Az hivatalos bejelentés nélkül is szinte biztosnak látszik, hogy Fernando Alonso 2014 végén elhagyja a Ferrarit, arról viszont, hogy hol is folytatja, csak spekulálni lehet.
Az egyetlen egyértelműen nyitott pozíció a McLarennél akad, de sokan úgy vélik, hogy a kétszeres világbajnok a Mercedeshez pályázik, sőt, talán arra számított, hogy a Ferrari Lewis Hamiltont hívja az ő helyére, ezért Sebastian Vettel Red Bulltól való kiugrása után kelepcébe került és csak a nem túl biztos mclarenes folytatás vagy az egyéves kényszerszabadság közül változhat.


Alonso volt csapattársa, a Ferraritól tavaly v végén távozott Felipe Massa Szocsiban nyilatkozva megerősítette a fenti teóriákat.
“Nem egyszerű számára a váltás” – mondta a brazil. “Fernando a Mercedeshez szeretett volna menni, ez egyértelmű, és mindent meg is tesz majd, hogy oda szerződjön, de szerintem ott nincs hely a jövő évre, így csak a McLaren marad.”
“Viszont valljuk be, a McLaren nincs épp a csúcson, az mai autók pedig olyan komplexek, hogy szerintem a Honda motorja nem lesz rögtön versenyképes. Nem lesz könnyű dolguk, Fernando nem tudhatja, mi vár rá – pedig ő a bajnoki cím megnyerésére gondol.” 
 


Az Alonso mellett 4 évig versenyző Massa szerint teljesen valós lehetőség, hogy a spanyol 2015-re kiszáll:
“Az egyéves kihagyás nem valami jó dolog, a Forma-1 számára sem lenne jó őt elveszíteni, mert élversenyző, nagyon ismert, nagyon fontos a sportágnak. De a kiszállás is megtörténhet, jól ismerem Fernandót, ez tényleg megtörténhet, de szerintem sem neki, sem a Forma-1-nek nem lenne előnyös.” 
Lehetséges persze, hogy a kivárás meghozná a gyümölcsét, ugyanis bár a Mercedes szeretne szerződést hosszabbítani Lewis Hamiltonnal 2015-ön túlra, ha ez nem jön össze – mondjuk 2016-ra, vagy neadjisten már 2015-re visszatér a McLarenhez -, akkor Alonso a Mercedes első számú jelöltje, írta épp csütörtökön az Autosport.