A múlt hétvégén Szuzkában nyílt titokká vált, hogy Fernando Alonso és a Ferrari útjai elválnak 2014 végén, majd még nagyobb meglepetést keltett, hogy a Red Bull másnap bejelentette, Sebastian Vettel elhagyja a csapatot az idény után.


A legvalószínűbb forgatókönyvek szerint Alonso a 2015-ben a Hondával összeálló McLarenhez megy, míg Vettel a Ferrarinál foglalja el a spanyol helyét, azonban vannak érdekesebb spekulációk is. A Forma-1-es újságírás egyik nagy öregje, a köztiszteletben álló Maurice Hamilton így írt szerdán: 
“Megbízható forrásból tudom, hogy mind Sebastian Vettel, mind Fernando Alonso nemrégiben, eltérő napokon a farnborough-i repülőtéren landolt. Mindkét alkalommal egy-egy Mercedes vette fel a pilótát, és feltűnés nélkül hajtott el. A McLaren központja 15 km-re fekszik a magánrepülőtértől.”
“Kezdik kapiskálni? Mármint hogy hova is mehettek? Amennyire én tudom, sem Sebnek, sem Fernandónak nincs rokonsága vagy haverja Surrey-ben, akik délutáni teára invitálnák őket.” 
A veterán szakíró emlékeztet, hogy Vettel Ferrarihoz való átszerződését csakis a Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner dobta be, sem a német versenyző, se a Ferrari nem erősített meg semmit azóta sem.


Hamilton azt is hangsúlyozza, hogy az legalábbis köztudott, hogy a McLaren-vezér Ron Dennis minden toppilótával felvette a kapcsolatot, a csapat filozófiája pedig az, hogy az elérhető legjobb versenyzőket alkalmazzák.
Dennis a Vettel-Alonso párosban talán az Ayrton Senna-Alain Prost kettős újjáélesztését látja, ami nagyon is vonzó lehet számára.
Csak hogy bonyolódjanak a dolgok, szerdán az F1Today.net saját értesülésére hivatkozva arról írt, hogy a McLaren már jó ideje aláírt Lewis Hamiltonnal, az angol két mercedeses év után visszatér Wokingba.
Az amúgy sem túl logikusnak tűnő felvetést a McLaren határozottan cáfolta, Szocsiban pedig a 2008-as bajnok is leszögezte, hogy “nem is gondolt” a Mercedes elhagyására.
“Nagyon jól érzem magam itt, szinte a családom a csapat. Nagyon jól megvagyunk, szeretnénk közösen dolgozni a jövőben is. Sosem gondoltam a távozásra. A Mercedes a világ egyik legnagyobb múltú és legmenőbb márkája.”