A silly seasont okkal hívják sillynek (bolond), de idén a valóság akár felül is múlhatja a találgatásokat. 
Az elmúlt egy hétben olyan dolgok történtek, amiket pár hónappal korábban elképzelni sem tudtunk: Fernando Alonso minden jel szerint elhagyja a Ferrarit, a helyére pedig Sebastian Vettel kerülhet, akinek a Red Bulltól való távozását hivatalosan is bejelentették Szuzukában.


Alonsót leginkább a McLarenhez kötik, a Mercedes-csapat elnöke, Niki Lauda például úgy tudja, hogy a spanyol már le is szerződött a 2015-ben a Hondával újra összeálló alakulattal: “Már csütörtökön aláírták a szerződést” – mondta a spanyol El Mundo Deportivónak.
Mások ellenben azt fejtegetik, hogy a spanyol kimondottan nehéz helyzetben van, ugyanis eredetileg úgy tervezhetett, hogy a Ferraritól a Red Bullhoz vagy a Mercedeshez ül át, azonban Vettel beelőzött, a Red Bull pedig Danyiil Kvjat előléptetésével bezárta előtte az ajtót, ami a Mercedesnél nem is volt nyitva, ha hinni lehet a kijelentéseiknek.
Vagy mégsem? A holland F1today.net a saját forrásaira hivatkozva ugyanis arról ír, hogy a McLaren igenis visszacsábította a 2012 végén távozott versenyzőjét.
“Lewis három héttel ezelőtt járt Wokingban. Helikopterrel érkezett, jó két órát tárgyalt a vezetéssel, és nagy mosollyal az arcán távozott. Higgyék el, leszerződött. Üléspróba még nem volt, de a közeljövőben arra is sor kerül” – állította a névtelen informátor.


A McLaren hivatalos álláspontja szerint még egyetlen pilótával sincs szerződésük 2015-re, ezt maga a cégvezér, Ron Dennis szögezte le Szuzukában, márpedig a találgatások szerint vagy Alonsót vagy Hamiltont a kijelentése előtt leigazolták.
Szerdán a hamiltonos pletykát is kategorikusan cáfolták: “A hír minden alapot nélkülöz, ami legkevésbé sem meglepő, tekintve, hogy egy közismerten megbízhatatlan oldaon jelent meg. Ahogy Ron Dennis Szuzukában már elmondta, a McLaren egyetlen versenyzővel sem írt még alá szerződést 2015-re.”
Ha mégis igaznak bizonyul a hamiltonos pletyka, azzal Alonso járhat a legjobban, ugyanis úgy hírlik, hogy a McLarennel nehezen megy az egyezkedés, míg ő kivárásra, későbbi jobb lehetőségre játszva csak egy évre szeretne aláírni velük, a wokingiak és a Honda legalább két évet szeretne, így reális opció az egyéves szünet is, kivéve persze, ha a Mercedesnél megüresedik egy hely…