Ugyan a pletykák valószínűsítik, sőt néha biztosan állítják, hogy Fernando Alonso 2007 után jövőre visszatér a Hondával összeálló McLarenhez, a japán motorgyártó a hétvégi haza verseny előtt igyekezett bármilyen konkrétumot mondani. Állítólag nem is lesz téma a pilótafelállás.
“Folyamatosan beszélünk arról, melyik pilótákat szeretnénk. Természetesen mialatt a McLaren itt van Japánban, tartunk majd megbeszéléseket, de úgy gondolom, hogy a versenyzők nem szerepelnek majd a témáink között, ugyanis semmi sem dőlt még el” – mondta a brit Sky Sportsnak a Honda F1-es főnöke, Jaszuhisza Arai.


Az nagyjából biztosnak látszik, hogy a McLaren jövőre is megtartja a 2009-es bajnok Jenson Buttont, az angol veterán közismerten Japán-bolond, 2002 és 2008 között pedig a Honda motorjaival, majd gyári csapatával versenyzett. A kérdés inkább az, hogy marad-e mellette az idén bemutatkozott Kevin Magnussen, vagy Alonso kedvéért ejtik a dán ifjoncot. 
Érdekes módon Button a múlt hetinél visszafogottabban beszélt Szuzukában, amikor arról kérdezték, hogy eldőlt-e már a jövője: “Nem is tudom. Ahogy tudják, a szerződésről nem nyilatkozhatok semmit” – mondta a csütörtöki versenyzői sajtókonferencián.
Ha most Szuzukában nem is, pár héten belül minden bizonnyal kiderül.