Az elmúlt bő egy hétben nyilvánvalóvá vált, hogy Fernando Alonso és a Ferrari új vezetése között cseppet sem felhőtlen a kapcsolat, és valós lehetőség, hogy a spanyol pilóta nem tölti ki a 2016 végéig érvényes szerződését a maranellói csapatnál.
Napról napra érkeztek a különböző pletykák, spekulációk 2015-ről, de a legvalószínűbbnek az tűnik, hogy a kétszeres bajnokot a jövőre visszatérő Hondával összeálló McLaren vinné. Az is felröppent, hogy Alonso már aláírt a csapattal, miután a Honda visszautasíthatatlan ajánlatot tett neki, míg mások a hétvégén következő Japán Nagydíjra várják a fordulatot.


A legfrissebb hírek viszont arról szólnak, hogy Alonso talán mégsem siet annyira az átigazolással, az olasz Corriere dello Sport szerint ugyanis a Honda készülő V6-os erőforrásával komoly gondok vannak. A lap úgy tudja, hogy a japánok három hónapos lemaradásban vannak a fejlesztéssel, még a Renault idei problémáinál is nagyobbak a bajok.
A szintén olasz Autosprint értesülése szerint a Honda motorja egyszerre fogyaszt túl sokat és ad le kevés erőt. “Cég minden követ megmozgat a felzárkózáshoz, hatalmas pénzeket öl a feladatba és Japán-szerte mozgósítja a szakembereket” – írja a lap.
Ha Alonso mégis aláírt mostanra, és a fenti hírek is igazak, a spanyol cseberből vederbe kerül – a Ferrari után a McLarennel küszködhet majd a pályán.