A Mercedes AMG a múlt hét elején jelentette be, hogy a Szingapúri Nagydíjtól a 19 éves német tehetség, friss DTM-futamgyőztes Pascal Wehrlein lesz a csapat tartalékosa.
F1: Barrichello beült volna a Mercibe 1
F1: Barrichello beült volna a Mercibe 2

F1: Barrichello beült volna a Mercibe

F1: Barrichello beült volna a Mercibe

F1: Barrichello beült volna a Mercibe 5
F1: Barrichello beült volna a Mercibe 6
Fotó megosztása:
F1: Barrichello beült volna a Mercibe 7


Az előléptetés minden bizonnyal nagy öröm volt a fiatal pilótának, de ha véletlenül úgy alakult volna, hogy tényleg helyettesíteni kell Lewis Hamiltont vagy Nico Rosrberget, nem sokat tehetett volna, ugyanis a hétvégén még nem volt meg a Forma-1-es “jogosítványa”, a szuperlicence.
Akadt azonban, aki szívesen beugrott volna: az egykori Jordan-, Stewart-, Ferrari-, Honda-, Brawn- és Williams-pilóta, a 2012 végén visszavonult Rubens Barrichello bejelentkezett a brackley-i alakulatnál, ahol 2006-2009 között (Honda/Brawn) négy idény húzott le.
“Mondtam Toto Wolffnak, hogy ha helyettesítésre van szükségük, én készen állok. Amióta rendszeresen gokartozok mostanában, fogytam is” – mesélte a 322 futammal a háta mögött minden idők legtapasztaltabb Forma-1-ese.
A 42éves versenyző egyébként bármikor tehet újra hasonló ajánlatot, hiszen szakkommentátorként minden egyes hétvégén ott van a brazil Globo tévével.