Teljes fordulaton pörög a silly season: szinte hihetetlen, de alig egy héttel azután, hogy olasz források Fernando Alonso-Sebastian Vettel cseréről beszéltek, a Tuttosport szerdán megint arról írt, hogy a Red Bull négyszeres bajnoka előszerződést kötött a Ferrarival, és ő lehet az előbb-utóbb távozó spanyol utódja.
Vettel: Maradok a Red Bullnál! 1
Vettel: Maradok a Red Bullnál! 2

Vettel: Maradok a Red Bullnál!

Vettel: Maradok a Red Bullnál!

Vettel: Maradok a Red Bullnál! 5
Vettel: Maradok a Red Bullnál! 6
Fotó megosztása:
Vettel: Maradok a Red Bullnál! 7


Ahogy egy hete, Vettel megint azonnal cáfolt: “Már számos alkalommal elmondtam, hogy szerződésem van a Red Bull-lal a jövő évre, abban a tudatban dolgozom, hogy jövőre is náluk vezetek” – mondta a Sport Bildnek. “Még sok siker vár rám ennél a csapatnál, mindent meg fogok tenni, hogy újra az élre jussunk.”
Ami a ferraris helyzetet illeti, abban mostanra minden szakértő, szakíró egyetért, hogy a helyzet komoly, és hogy Maranellóban senki sem tudja, mit hoz az elkövetkező hét, mared-e Alonso vagy akár közös megegyezéssel elválnak majd. 
A Ferraritól szivárogtató források suttogó propagandája szerint Alonso olyan kitételt szeretne a szerződéséhez csapni, amely alapján 2015 végén, egy újabb versenyképtelen idény után simán távozhatna, mások szerint viszont a Ferrari egyszerűen szabadulni akar a kétszeres bajnoktól, mert amíg ő ott van, túl nyilvánvaló, hogy a legendás márka mennyire nem képes versenyképes autót gyártani.
Vettel: Maradok a Red Bullnál! 8


A brit Autosport arról ír, hogy Alonso ferraris szerződése bombabiztos, a versenyző saját akaratából nem szabadulhat könnyen, a spanyol Marca viszont épp ellenkező információkkal rendelkezik: szerintük valójában semmi nem köti a sztárt, ha úgy tartja a kedve, év végén is leléphet, ha pedig a Ferrari akarja elküldeni, még igen csinos kompenzációra is számíthat.
A Marca azt is felveti, hogy a Ferrarinál Alonso pótlására Vettel mellett még Lewis Hamiltonra is gondolnak, középtávon, azaz 1-3 éves távlatban minden lehetőséget mérlegelnek. 
A helyzet kuszaságát jól mutatja, hogy Szingapúrban a múlt hétvégén az F1 uraként ismert Bernie Ecclestone ugyan azt mondta az eggyel ezelőtti Alonso-Vettel spekulációra, hogy “Vettel lenne a tökéletes jelölt a Ferrari számra, ha úgy döntene, lelép (a Red Bulltól)”, de amikor arról kérdezték, mennyire veszi komolyan ezt, még ő is azt mondta, hogy a jelenlegi hírek nem többek pletykáknál – ezúttal talán még ő sem lát tisztán.