Ugyan halvány, inkább csak matematikai esélye még a Red Bull-os Daniel Ricciardónak is van, elég egyértelmű, hogy a 2014-es Forma-1-es bajnoki cím valamelyik Mercedes-pilótáé lesz.
Bár hat futammal a vége előtt Nico Rosberg vezet 22 pontos előnnyel, egyesek úgy vélik, hogy a 2007-ben, 2008-ban és 2010-ben is komoly bajnoki kampányt végigvivő, egyszer már a csúcsig jutó Lewis Hamilton ilyen irányú tapasztalatai végül az angol oldalára billenthetik a mérleget.   


“Nem izgatom magam ezzel. Számára előny lehet, hogy már megvan a tapasztalata erről, igen, de ez nem aggaszt” – mondja Rosberg. “Én a magam dolgára koncentrálok. Erős ellenfél a maga erősségeivel és gyengéivel, de én a saját dolgomra összpontosítok a saját csapatommal, hogy a maximumot hozhassam ki a helyzetből.”
Rosberg azt is elhessegette, hogy a monzai hibái arra utalnának, hogy kezd megtörni a nyomás alatt. Nem vesz vissza.
“Jelenleg minden korábbinál jobban élvezem a Forma-1-et, mert olyan autóm van, amiről tudom, hogy bármikor pole-t szerezhetek és győzhetek vele. Ez egy nagyon különleges élmény és minden versenyre hatalmas önbizalmat ad egy ilyen domináns autó. Ettől csak még élvezetesebb az egész. Ez most a legfőbb érzés, szerencsére erre koncentrálok.”
“Monzában is csak a győzelemre gondoltam, arra, hogy jól kvalifikáljak, jól rajtoljak, minden. Nem jött össze teljesen, de most már Szingapúrra figyelek. Optimistán, a győzelemért megyek oda, nem csak a pontokért.”