A World Series by Renault újra, immár nyolcadszor érkezett Magyarországra a hétvégén. A francia gyártó ingyenes családi versenyhétvégéje csak a félidőnél tart, vasárnap újra várják a futamok és az egyéb programok a nézőket.
A szombati nap félig napos, félig esős, délután szürkés időjárása sem akadályozta meg a nézők ezreit a hungaroringi túrában, ahogy a rendezvény is zavartalanul zajlott. A 11 órai bokszlátogatáson az időjárás még kegyes volt a nézőkhöz, száraz körülmények között nézelődhettek.
A Formula Renault 2.0 és 3.5 kategória versenyei – utóbbi esőben, és női pilótával, a 19 éves Beitske Visserrel – hozták a szokásos belemenős színvonalat, az egykori Williams-, McLaren- és Red Bull-pilóta David Coulthard pedig a vizes pályán is kitett magáért a Red Bull RB8-asával négy kört ment és rajzolta a fánkokat a célegyenesben. A skót Forma-1-es veterán később még közös fotókra is kapható volt.
DC-t, valamint az új Renault Twingo magyar tervezőjét is mikrofonvégre kapták a nap folyamán. 
Esőben csapatott a Red Bull a Hungaroringen 3
A családok azon tagjai sem unatkoztak, akiket annyira nem indít be a formaautók körözése: a legkisebbek renault-s tanpályán hajthattak a kisautókkal, a nagyobbak – és persze a felnőttek is – szimulátorokon próbálhatták ki magukat, míg az utcai autók iránt érdeklődők a veterán Renault-modellektől a legújabb Twingóig és Daciákig mindent testközelből nézhettek meg.
A Renault Sport kaszkadőrei is látványos bemutatót tartottak, délután pedig 30 nyertest – egy-egy menetben három-három főt – élménykörökre is vittek. 
Ahogy írtuk, a szombat még csak első nap volt, aki ma kimaradt, vagy egyszerűen csak most kapott kedvet, vasárnap még mehet, a fentiek ismétlődnek majd – talán jobb időjárás mellett.
Esőben csapatott a Red Bull a Hungaroringen 4