Ahogy tavaly, Jenson Button idén sincs versenyben a bajnoki címért, sőt futamgyőzelmekre sem esélyes, miközben volt csapattársa, Lewis Hamilton a Mercedesben ülve kemény csatát vív az idei elsőségért.
A veterán igen elismerően nyilatkozott Hamilton képességeiről, de arra is figyelmeztet, hogy a tehetség ömagában nem elég ahhoz, hogy honfitársa legyőzze az éllovas Nico Rosberget.
Button: Hamiltonnál nincs gyorsabb 1
Button: Hamiltonnál nincs gyorsabb 2

Button: Hamiltonnál nincs gyorsabb

Button: Hamiltonnál nincs gyorsabb

Button: Hamiltonnál nincs gyorsabb 4
Fotó megosztása:
Button: Hamiltonnál nincs gyorsabb 5


“Azt hiszem, Lewisnál gyorsabb ember talán nem ült még Forma-1-es autóba. A sebesség tekintetében talán nincs is párja. De azt is jól tudjuk, hogy az F1 nem csak az adottságokról szól, hanem arról, hogyan építkezünk az adottságainkra, hogyan fejlesztjük a műszaki tudásunkat, hogy tudunk a több száz fős csapattal együttműködni az autó fejlesztésén” – mondta a 2009-es bajnok a 2008-as győztesről a SkySportsnak.
Hamiltonnál jellemző probléma a rendszeres hangulatingadozás, az akár hosszabb ideig is eltartó búskomor, kevésbé motivált időszakok, de Button úgy látja, hogy a nehézségek, csalódások ellenére az angol idén fejben is rendben van: 
“Úgy tűnik, nagyon rendben van önmagával, nem az a Lewis most, mint akit csapattársként ismertem. Képes túltenni magát a gondokon. Nem tudom, hogy ez csak valami maszk vagy hogy tényleg ennyire bízik benne, hogy felül tud majd kerekedni a nehézségeken és ő lesz a bajnok, mindenesetre én azt gondolom, hogy tényleg menni fog neki.”
Hat fordulóval a vége előtt Rosberg 22 ponttal vezet Hamilton előtt, azaz a különbség egy győzelemnél is kisebb.