Bár Lewis Hamilton és a csapat is arról beszél, hogy szeretnének együtt maradni 2015 után is, a nyáron megkezdett szerződéshosszabbítási tárgyalásaikat nemrég felfüggesztették.
A háttérben egyrészt a spái incidens áll, másrészt az is az okok között lehet, hogy a Mercedes a jelenlegi szerződésben szereplőnél kevesebb pénzt ajánl az angolnak, írja a brit Guardian.
F1: Fizetéscsökkentés Hamiltonnak? 1
F1: Fizetéscsökkentés Hamiltonnak? 2

F1: Fizetéscsökkentés Hamiltonnak?

F1: Fizetéscsökkentés Hamiltonnak?

F1: Fizetéscsökkentés Hamiltonnak? 19
F1: Fizetéscsökkentés Hamiltonnak? 20
F1: Fizetéscsökkentés Hamiltonnak? 21
F1: Fizetéscsökkentés Hamiltonnak? 22
F1: Fizetéscsökkentés Hamiltonnak? 23
F1: Fizetéscsökkentés Hamiltonnak? 24
F1: Fizetéscsökkentés Hamiltonnak? 25
F1: Fizetéscsökkentés Hamiltonnak? 26
F1: Fizetéscsökkentés Hamiltonnak? 27
F1: Fizetéscsökkentés Hamiltonnak? 28
F1: Fizetéscsökkentés Hamiltonnak? 29
F1: Fizetéscsökkentés Hamiltonnak? 30
F1: Fizetéscsökkentés Hamiltonnak? 31
F1: Fizetéscsökkentés Hamiltonnak? 32
F1: Fizetéscsökkentés Hamiltonnak? 33
F1: Fizetéscsökkentés Hamiltonnak? 34
Fotó megosztása:
F1: Fizetéscsökkentés Hamiltonnak? 35


Amikor Hamilton 2012 őszén aláírt a Mercedeshez, a még versenyképtelennek látszó csapattól igazi sztárfizetést tudott kialkudni – 60 millió font (24 milliárd Ft) három évre -, mostanra azonban jelentősen megváltoztak a körülmények.
A bajnoki cím felé menetelő Mercedes immár bármelyik nagy név számára vonzó lehet, és az is kiderült, hogy Nico Rosberg  jóval kevesebb pénzért – 2015-17-re kb. 40 millió fontot (16 milliárd Ft) kap – ugyanolyan eredményeket hoz, mint a sztárpilóta.
Hamiltonnak természetesen nincs szüksége a pénzre, azonban a Forma-1-es piacon a “beárazás” fontos presztízskérdés, így nem valószínű, hogy ő és menedzsmentje belemenne a fizetéscsökkentésbe. Lehetséges, hogy a Mercedesnél eleve ezzel kalkulálnak, azaz félig-meddig burkoltan a kijárat felé tessékelik a 2008-as bajnokot.
Hamiltonnak persze lenne hova mennie, a jövőre a Hondával új fejezetet nyitó McLarennél tárt karokkal várnák vissza, és talán a Ferrari is megfontolná az igazolását.