Az elmúlt hónapokban többször is felröppent már, hogy a Ferrari elnöke, Luca di Montezemolo távozhat az olasz sportkocsigyártó-versenycsapat éléről. A 67 éves cégvezért nemrég az Alitalia légitársasággal hozták hírbe, ám ezt később cáfolták.


Az Alitalia-szál cáfolatának ellenére olasz források arról írnak, hogy a lemondás mindenképp megtörténik, Montezemolo a hétvégi Olasz Nagydíjon, Monzában teheti meg a bejelentést, majd jövő csütörtökön az igazgatótanácsi ülésen hivatalosan is lemond.
Egyes találgatások szerint a Ferrari schumacheri aranykorának technikai igazgatója, Ross Brawn lehet a Forma-1-es csapat új főnöke, míg az áprilisban kinevezett Marco Mattiaccit léptetik elő Montezemolo posztjára.
A spekulációkról Fernando Alonso is hallott: “Nem is tudom, csak pletykákat hallottam. Montezemolótól nem hallottam semmit. Amióta itt vagyok, ő volt az elnök. Ha esetleg tényleg megvalósul a távozása, akkor beszélünk majd erről, mindenesetre nagyon új helyzet lenne” – nyilatkozta a kétszeres világbajnok spanyol.