Már tavasszal felmerült, hogy a Mercedes csapatfőnöki posztjáról távozott, a nyugdíjas élet örömeit élvező Ross Brawnt szeretné megszerezni a Ferrari. A schumacheri aranykor technikai igazgatója segíthetne kimászni a gödörből, most az új csapatfőnök, Marco Mattiacci nyíltan is elismerte, hogy igyekeznek visszahívni az angol sztármérnököt. 


“Ross Brawn legendának számít Maranellóban. Mindenki örömmel fogadná őt újra a Ferrarinál. Ő a Forma-1 egyik legelismertebb, legnagyobb tudású és legszebb múltú figurája, bárki örülne neki. Többször is beszéltünk már. Ross járt is a Ferrarinál, beugrott a barátaival, jó volt vele tölteni pár percet” – nyilatkozta a CNN-nek.
Mattiacci a fentiekkel együtt leszögezte, hogy Brawn nem az ő helyére érkezne, és a jelenlegi technikai főnök, James Allison sincs veszélyben.
“Pillanatnyilag én vagyok az első ember a csapatnál. Azzal dolgozom, amim van. Közép-, hosszútávon nagyon erős csapat építünk fel, az én szerepem pedig az, hogy ezt a folyamatot a lehető legjobban lerövidítsem és a lehető leghatékonyabbá tegyem. Egy sikertörténet alapjait rakjuk le most.”  
“Ahogy mondtam, én most új csapatot építek. James a technikai igazgató, ez a kezdőpont. De a tangóhoz ketten kellenek, lehet, hogy Ross nem is jönne, mert élvezi, amit most csinál.”