A Ferrari csapatfőnöke, Marco Mattiacci még a Belga Nagydíj hétvégéjén egy tömör igennel felelt arra a kérdésre, hogy 2015-ben is Fernando Alonso és Kimi Räikkönen vezet-e náluk, de úgy tűnik, a helyzet valójában nem ennyire biztos.
“A pilótákat illetően nem lesz semmilyen bejelentés Monzában (a hétvégi Olasz Nagydíjon), ugyanis nincs mit bejelenteni” – szögezte le Mattiacci később az olasz Autosprintnek, hozzátéve, hogy mindkét versenyzőnek szerződése van velük.
F1: Alonso hétfőtől szabad préda? 1
F1: Alonso hétfőtől szabad préda? 2

F1: Alonso hétfőtől szabad préda?

F1: Alonso hétfőtől szabad préda?

F1: Alonso hétfőtől szabad préda? 4
Fotó megosztása:
F1: Alonso hétfőtől szabad préda? 5


Ez így is van, hiszen Räikkönen 2015, Alonso 2016 végéig írt alá a Ferrarival, de a német Auto Motor und Sport maranellói forrásra hivatkozva arról ír, hogy a kétszeres világbajnok spanyol számára mától, azaz szeptember 1-jétől megnyílt a korábbi távozás lehetősége.
A német szaklap úgy tudja, hogy Alonso szerződésének egyik kitétele szerint csakis akkor köti őt a dokumentum, ha a mai dátumig legfeljebb 25 pontos lemaradásban van a bajnoki éllovastól, a valóság viszont az, hogy a spanyol egy híján 100 ponttal áll a mercedeses Nico Rosberg mögött.
Ez persze nem garantálja, hogy Alonso távozik is, de lehetősége biztos van: a brit Telegraph arról ír, hogy a 2007-es összeveszés ellenére a McLaren-vezér Ron Dennis személyesen is beszélt már a spanyollal, évi 32 millió dolláros (7,7 milliárd Ft) ajánlattal próbálja visszacsábítani őt Wokingba.
Alonsót azonban óvatosságra inthetik a Japánból érkező pletykák, melyek szerint a McLarenhez jövőre visszatérő motorgyártó, a Honda egyelőre “messze le van maradva” az erőforrása teljesítményét tekintve az idei aduász Mercedeshez képest.