Újabb pilótacsere a hétvégi Belga Nagydíjra: miután a Caterham bejelentette, hogy Kobajasi Kamui helyett André Lotterert indítja, a Marussia is jelezte, hogy Max Chilton helyén a tartalékos Alexander Rossi kap lehetőséget. Az amerikai pilóta csak a múlt hónapban csatlakozott a csapathoz, de máris bizonyíthat, amíg “Chilton rendezi a szerződéses kötelezettségeket.”

Hét év után újra amerikai pilóta az F1-ben 1
Hét év után újra amerikai pilóta az F1-ben 2

Hét év után újra amerikai pilóta az F1-ben

Hét év után újra amerikai pilóta az F1-ben

Hét év után újra amerikai pilóta az F1-ben 6
Hét év után újra amerikai pilóta az F1-ben 7
Hét év után újra amerikai pilóta az F1-ben 8
Fotó megosztása:
Hét év után újra amerikai pilóta az F1-ben 9


Lefordítva ez annyit jelent, hogy Chilton támogatói elmaradtak egy aktuális részlettel, amire reagálva a Marussia azonnal kispadra ültette a brit versenyzőt. “Nem terveztük, hogy Alexandernek versenylehetőséget adunk ebben az idényben, de a körülmények úgy hozták, hogy bemutatkozhat a Belga Nagydíjon” – mondta John Booth csapatfőnök.

“Természetesen amint lehetséges, az eredeti felállásban szeretnénk folytatni a szezont, de most minden jót kívánunk Alexandernek a hétvégére. Alig várjuk, hogy akcióban lássuk.” Rossi a Caterhamnél volt tartalékos, néha péntekenként is lehetőséget kapott, a csapat új tulajdonosai azonban nem marasztalták, így került a Marussiához.

Rossi az első amerikai lesz az F1-ben Scott Speed 2007-es utolsó Toro Rossó-s futama óta. “Mondanom sem kell, mennyire örülök ennek a lehetőségnek” – így Rossi. “Nagy pillanat ez számomra, rövid idő alatt kell rengeteg felkészülési munkát elvégeznem, ugyanakkor egy ideje már késznek érzem magam a bemutatkozásra. Alig várom, hogy vezethessem az MR03-ast, remélem, remek versenyhétvégével tudom jutalmazni a csapatot.”

A Chilton ügyeit intéző PR-ügynökség kiadott egy közleményt, amely azt állítja, hogy a brit pilóta önként adta át a helyét. “Max Chilton szabad akaratából adta át autóját a spái hétvégére, lehetőséget adva a csapatnak arra, hogy bevételt generáljon” – áll a közleményben. “Max ott lesz a versenyen, és minden lehetséges módon támogatja a csapatot. A helyzetet az Olasz Nagydíjig várhatóan tisztázza a Marussia.”