Az angol BBC húzó műsora a Top Gear világhírnevét részben őrült autós mutatványainak köszönheti, ami most újabb számmal bővült. A Stig* F1-es autóval vetette magát a mélybe. A meghökkentő ötlet természetesen marketingcélokat szolgál, a Lotus csapattól kölcsönkért autót azért lógatták fel, hogy ezzel minél több embert vonzzanak a Magyarországot is megjárt élő műsorukba.


Akiben kétség merülne fel a produkcióval kapcsolatban, és a gyors vágások, homályos felvételek alapján arra tippelne, hogy kamu az egész, annak itt a cáfolat.

Egyben, nézői szemmel már egyértelmű, hogy a bungee jumping végbement, már csak az kérdéses, hogy ült-e valaki az autóban. Erre egyértelmű bizonyítékunk nincs.


* A Stig egy képregényből kilépett hős, a műsor néma, állandóan fehér versenyző-overallt és sisakot hordó pilótája, akinek heréi a nürburgringi  pályát formázzák, vagyis forgatókönyv szerinti tökössége, vezetési képessége túlmutat minden halandóén.

Kiléte ismeretlen, de mivel életünk nem akciófilm, természetesen csak idő kérdése volt, hogy a szerepet magukra húzó pilóták megunják a rejtőzködést, és felfedjék kilétüket.

Eddig két Stig-et fogyasztott el a Top Gear, és egyik sem távozott botránymentesen. Utólag visszatekintve úgy tűnik, ez mind-mind a show része, hiszen a holtszezonban magát felfedő áruló, a legutóbbi Stig, Ben Collins inkább csak hasznot hozott a hatalmas felhajtással, hírveréssel. Jelenleg a harmadik ismeretlen volánzsonglőr tölti zsoldját, és mintha már senkit sem érdekelne, ki lapul a sisak mögött. Egyelőre.