A Ferrari finn pilótája, Kimi Räikkönen ritkán szól, de akkor olyat, amire érdemes emlékezni. Összeszedtük pályafutása legjobb mondatait.

“Jöjjetek vissza holnap, ma még szabadságon vagyok.” -Ausztrál GP előtti csütörtökön egy finn tv-nek (2003)

A pilóták számára a sisakjuk különleges jelentéssel bír. Számodra mit jelent a sajátod? “Azt, hogy megvédi a fejem.”

“Egyszer csak ott volt a kormány a kezemben. Megpróbáltam visszatenni, de már késő volt. Azon morfondíroztam, vajon hol fogok kikötni.”

 Kimi: “Michael itt van (Schumacher)? Én még nem láttam őt…melyik lelátón ül? “ Riporter: “Miért ülne lelátón..?” Kimi: “Mert akkor integethetnék neki..”

Van valami különleges szokásod a versenyek előtt, mielőtt felveszed a sisakodat? “Igen, megtisztítom, hogy jobban lássak.”

“Ne beszélj hozzám a kanyar közepén!” (A finn pilóta versenymérnöke rádión mondott valamit Kiminek)

 Mit ábrázol a tetoválás a csuklód felett? “Semmit.”

“Talán még sosem szexelt.” (Lewis Hamilton első győzeleme után azt mondta, ez jobb volt a szexnél.)

Milyen a kapcsolatod Peter Sauberrel? Olyan mintha az édesapád, az apósod vagy … lenne? “Ő a főnököm.”

Mivel töltötted az időt, míg felkészültél a szezonra? “Azt általában az Önök újságából szoktam megtudni.”

Kimi, mit tudsz mondani az ötödik rajthelyről? “Azt, hogy az az ötödik hely a rajtrácson.”

Azt mondta, hogy jól vezetek. Kedves király. (Arra a kérdésre, mit súgott a spanyol király neki, amikor átvette a díjat)

Kimi, mondanál valamit? “Igen. Egy, kettő, három.”

“Valahol azt olvastam, hogy a részeg emberek szerencséjével vezetek.”

“Az életem nem olyan, ahogy azt az újságok beállítják. Ettől függetlenül továbbra is azt csinálom, amihez kedvem van, és ha az újságok erről írni akarnak, hát tegyék. Nem hagyok ki egy partit sem csak azért, mert valaki erről szeretne írni. De néha azt kívánom, bárcsak ne ismernének fel.”

A szerelők tanítják neked az olasz himnuszt énekelni? “Nem, tudják, hogy hamisan énekelek!”

Riporter: Megkérdezhetlek arról az állítólagos szerelmi történetről egy olasz lánnyal, ami az újságokban megjelent? “Természetesen megkérdezhetsz, és én természetesen nem fogok rá válaszolni.”

Mit csinálnak a finnek szabadidejükben? “Nos, nyáron lehet horgászni és szexelni. Télen pedig… a horgászat kiesik.”

Az első szó, amelyet megtanultál olaszul? “Taverna” (Kocsma)

Ha valamelyik film egy adott szereplője lehetnél, ki lenne az? – “Jack Sparrow kapitány lennék a Karib-tenger kalózaiból (Kimi hosszasan, hangosan nevet). Úgy tűnik, ő tudja, mi az igazi élet. Talán rengeteg rumot meg kellene igyak, hogy belerázódjam a szerepbe. Teljesen odáig vagyok az ilyen filmekért.”

“Elegem lett a hokiból, otthagytam a fenébe, mert nagyon korán kellett kelni a reggeli edzésekhez.”

Hol voltál Schumacher brazíliai búcsúztatása alatt? “Éppen szartam.”

“Nem vagyok alkoholista, csak elég idős ahhoz, hogy azt csináljak amit akarok!!”

“Őszintén szólva ez a verseny sem különbözött a számomra, mint az összes többi. Ugyanabban az ütemben közelítettem meg mindent, és a kormányt is ott fogtam, ahol eddig.” (utolsó Ferraris versenye után, 2008 végén)

“Tény, hogy akár holnap is meghalhatunk. Élvezned kell az életet, mert két másodpercen belül véget érhet. Sohasem tudhatod. Azt csinálok, amit akarok, és elégedett vagyok az életemmel. Nincs okom panaszra.”

“A versenyzés akkor jó, ha soha nem tudod igazán, mi fog történni.”

2012-es visszatérése után sem változott meg természete, beszólásai, vagy magvas, félvállról odaköpött válaszai a sajtós kérdésekre szinte minden versenyhétvégén témát adtak a rajongóknak.

“Hagyj békén, tudom, hogy mit kell tennem” – Abu Dhabi Nagydíj, amikor a csapat arról tájékoztatta a versenyt vezető Kimit, hogy Fernando Alonso közeledik hozzá.

“Igen, igen, igen, igen minden alkalommal ezt csinálom, nem kell, hogy figyelmeztess rá”– Abu Dhabi Nagydíj a csapat a biztonsági autós fázis alatt felhívta a figyelmét, hogy melegítse az abroncsait.

Az Abu Dhabi Nagydíjat követő sajtótájékoztató: “Kimi ez az első győzelmed a 2009-es Belga Nagydíj óta. Mondanál nekünk valamit az érzéseidről.
Kimi: “Igazából nincs sok.”