A 2009-ben rosszul időzített, túl korai renault-s Forma-1-es bemutatkozás után ejtett Romain Grosjeannak a Lotus 2012-ben adott második lehetőséget, a francia pilóta pedig a kezdeti bukdácsolás után jó eredményekkel, dobogós helyezésekkel hálálta ezt meg az elmúlt két idényben.
A tavalyi év végén már a következő futamgyőztesként elkönyvelt Grosjeannak idén azonban keserves csalódnia kellett, a Lotus siralmasan rossz autót épített, amit tovább gyengít a versenyképtelen Renault-motor, így győzelmek helyett egyetlen pontszerzést tud csak felmutatni 11 forduló után.
Nem elképzelhetetlen, hogy a pilóta 2015-ben máshol keresse a boldogulást – Pastor Maldonadóval ellentétben még nincs szerződése a jövő vére.
F1: Szeretetből nem lesz szerződés 1
F1: Szeretetből nem lesz szerződés 2

F1: Szeretetből nem lesz szerződés

F1: Szeretetből nem lesz szerződés

F1: Szeretetből nem lesz szerződés 5
F1: Szeretetből nem lesz szerződés 6
Fotó megosztása:
F1: Szeretetből nem lesz szerződés 7


“Nagyon szeretem a csapatot, nagyon szeretek Enstone-ba menni, nagyon szeretem az ottani légkört, de végső soron a győzelem a cél” – mondta az Autosportnak a jövőről.
“Abban teljesen biztos vagyok, hogy a jövő év már jobban alakul a csapat számára, az előkészületek, a dolgok állása alapján jobb lesz a következő év, de azt nem tudom, hogy 2013-13-nál jobb lehet-e. A Lotus biztosan szerez majd pontokat, néha esetleg egész jó eredményekért is küzdhet” – magyarázta, kijelentve azonban, hogy nem érez erkölcsi kötelességet a maradásra.
“Nem, nem tartozom ezzel, én a saját jövőmre gondolok. Mindent mérlegre kell tenni, aztán megnézni, mi hozhat eredményt.”
Hivatalos bejelentés még nem történt, de nyílt titok, hogy a Lotus 2015-re Mercedes-motorokra vált az idén versenyképtelen Renault-król. Grosjean szerint ez azonban nem garantálja automatikusan, hogy az élre ugranak.
F1: Szeretetből nem lesz szerződés 8


“Tudjuk, mekkora a lemaradásunk, és tudjuk, hogy ha a motort cserélünk az mennyit hozhat és milyen területeken kell majd még dolgozni. Jelenleg is ez folyik nálunk, keressük a problémákat, keressük, hogy lehetne javulni, próbálunk rájönni, hogy miért nem tapasztaljuk az elvárt javulást vagy épp romlást (a fejlesztésekkel). Szóval egyelőre nem szeretnék arról találgatni, hogy mi lehetséges vagy nem lehetséges a következő évben, egyszerűen akkor is csak a maximumot akarom nyújtani.”
Ha Grosjean mozdul, logikusan a McLarennél kaphat lehetőséget, hiszen menedzsere, egyben volt lotusos főnöke, Eric Boullier az idei év eleje óta már ott dolgozik.