Kimi Räikkönen idei ferraris visszatérése igen rosszul alakult, miközben Fernando Alonso a nem túl versenyképes vörös autót azért folyamatosan az erősebb pontszerző helyeken vitte célba, kétszer pedig dobogóra is állt, a finn végig bukdácsolt, küszködött.
Bár az időmérőt csúnyán eltolta számára a csapat, Räikkönen a múlt hétvégi Magyar Nagydíjon végre magára talált, a versenyen 10 helyet javítva a 6. helyen intették le – ez lett az idei legjobb eredménye. A nyári szünet előtt ugyan jól jött a pozitív zárás, de összességében cseppet sem elégedett a szezonjával:


“Így is kiábrándító. Nagyon húzós volt az idény első fele, szóval jó dolog volt végre pontokat szerezni, de egy kicsivel jobb eredmény nem változtat azon, hogy ment eddig az év. Egy jó futam. Néhány másik versenyen is lehetett volna sokkal jobb eredményem, de mindig közbejött valami.”
“Vannak biztató jelek, és persze az autó is sokkal jobb, mint az év elején volt, de ez így normális, ezért dolgozunk. A jövő évre nagyot kell előrelépnünk, folyamatosan fejlődnünk kell. Tudom, hogy jó terveink vannak, hiszek a csapat tagjaiban is, nyilván lépésről lépésre kell haladni, hogy végül teljesen elégedttek lehessünk az autóval. Akkor aztán odaérhetünk, ahol szeretnénk lenni, a futamgyőzelmekért küzdhetünk.”
 
A finn pilóta leszögezte, hogy a pocsék eredmények ellenére nem rendült meg a bizalma a saját képességeiben.
Räikkönen: Borzasztó hosszú út áll előttünk 3


“Tudom, hogy nem veszett el hirtelen a tavalyi tempóm, ezért is volt kiábrándító az állandó problémákkal küszködni, hogy még a jobb versenyhétvégéken is edzésről edzésre, kanyarról kanyarra küzdeni kellett az autóval. Tisztában vagyok vele, hogy sok mindenen lehet még javítani, és ha meglesz a bizalmam az autóban, akkor minden sokkal simábban megy majd. Persze ez nem megy gyorsan, eltart egy darabig. Egyértelműen a jó irányba haladunk, de borzasztó hosszú út áll még előttünk, a Ferrari előtt.”
Räikkönen honfitársa és mclarenes elődje, Mika Häkkinen is úgy véli, hogy a 2007-es bajnokot nem szabad még leírni, magára fog találni: “Csak idő kérdése a dolog. Kimi ugyanolyan gyors, mint Alonso, ha sikerül a saját kedvére beállítani az autót.”
11 forduló után Räikkönen 27 ponttal a 12. helyen áll a bajnokságban, Alonso 115 ponttal a 4.