Az 1998-ban és ’99-ben a McLarennel bajnoki címeket szerző Mika Häikkinen 2001-es visszavonulásakor azt javasolta a csapatnak, hogy “igazoljátok a finnt!”, az akkor fiatal tehetségként bemutatkozott Kimi Räikkönenre célozva.
F1: Bottast a McLarenhez? Logikus! 1
F1: Bottast a McLarenhez? Logikus! 2

F1: Bottast a McLarenhez? Logikus!

F1: Bottast a McLarenhez? Logikus!

F1: Bottast a McLarenhez? Logikus! 5
F1: Bottast a McLarenhez? Logikus! 6
Fotó megosztása:
F1: Bottast a McLarenhez? Logikus! 7


Most hasonlóan gondol az idén kiváló időmérős eredményekkel és dobogós helyezésekkel remeklő Valtteri Bottasra is. A williamses finn tehetség menedzselésében részt vevő kétszeres bajnok azt monda, Wokingból érdeklődnek is protezsáltja iránt.
“Pillanatnyilag két kapós név van az F1-ben, Bottas és Ricciardo. A (mclarenes) pletykák természetesek. Valttei még fiatala pilóta, aki rövid ideje versenyez a Forma-1-ben, de nagyon izgalmas, és nem is csak a tempója miatt. Képes a csapattagokat is motiválni, képes a sikerhez szükséges atmoszférát teremteni” – mondta a 24 éves versenyzőről.
“Igen, van érdeklődés, és ez jó dolog. Persze majd meglátjuk, mit hoz a jövő” – tette hozzá.
Häkkinen egykori mclarenes csapattársa, a Forma-1-es karriejét 1994-95-ben szintén a Williamsnél kezdő David Coulthard szintén a jövő sztárját látja Bottasban:
F1: Bottast a McLarenhez? Logikus! 8


“Már három dobogós helyezést szerzett és bőven túlteljesíti a nem épp fakezű Felipe Massát. Valtteri egy kicsit olyan, mint Mika: érzelemmentes, ami nagy előny az F1-es prögésben. És Mika nem dolgozik akárkivel, szóval már ez is sokat mond. Bottas egyértelműen a jövő emebre, viszont az, hogy képes-e megbirkózni a bajnoki küzdelem jelentette nyomással, csakis élesben derülhet majd ki” – magyarázta a 13-szoros futamgyőztes skót.