A 2014-es idényben új Forma-1-es sztárok születését láthatjuk, a két-három éves tapasztalattal rendelkező Red Bull-os Daniel Ricciardo és a williamses Valtteri Bottas bizonyítja, hogy néhány szezonon belül ők vehetik át a stafétát az Alonsóktól, Hamiltonoktól, Vettelektől.
Ugyan a két fent említett fiatal pilóta érte el a leglátványosabb sikereket, hátrébb is akadnak nagy ígéretek: a McLaren újonca, Kevin Magnussen egy 2. hellyel kezdte az évet, a Toro Rossónál pedig a Ricciardo helyére beültetett orosz tehetség, Danyiil Kvjat mutat óriási potenciált, még ha ez az eredményekből elsőre annyira nem is szembetűnő.
F1: Az új Vettel a Toro Rossónál? 1
F1: Az új Vettel a Toro Rossónál? 2

F1: Az új Vettel a Toro Rossónál?

F1: Az új Vettel a Toro Rossónál?

F1: Az új Vettel a Toro Rossónál? 7
F1: Az új Vettel a Toro Rossónál? 8
F1: Az új Vettel a Toro Rossónál? 9
F1: Az új Vettel a Toro Rossónál? 10
Fotó megosztása:
F1: Az új Vettel a Toro Rossónál? 11


Az egykori F1-pilóta, ma a német Sky Sport kommentátoraként dolgozó Marc Surer pillanatnyi habozás nélkül montda az orosz ifjonc nevét, amikor a Speed Week arról kérdezte, csapatfőnökként ő kit igazolna.
“Ő a jövő embere. Úgy lépett át GP3-ból a Forma-1-be, hogy nem volt meg az az előnye, mint Bottasnak, hogy egy évig tesztpilótaként tanult – az oroszt a mély vízbe dobták, de szépen teszi a dolgát. Rám nagy benyomást tett!” – magyarázta.
A Toro Rosso főnöke, Franz Tost is nagyon elégedett a Red Bull utánpótlásprogramjának legfrissebb F1-es palántájával.
“Fantasztikusan dolgozik. Figyelembe véve, hogy mennyire keveset vezethetett az idény előtt, nagyon jól versenyez, bizonyítja, hogy mennyire gyors. És ami ugyanennyire lényeges, nem voltak balesetei, nem követett el hibákat.”
Kvjat idei teljesítménye fényes jövőt ígér, biztosan megtartják 2015-re is, de csapattársa, az idén már harmadik idényét teljesítő Jean-Eric Vergne jövője jóval bizonytalanabb. A Toro Rosso senkit nem alkalmazott eddig három szezonnál tovább, a háttérben pedig ott vár a Red Bull következő üdvöskéje is, az ifjabb Carlos Sainz.
F1: Az új Vettel a Toro Rossónál? 12


Tost ezzel együtt Vergne-ről is pozitívan beszél: “Nagyon sok műszaki meghibásodása volt, de amikor az autó jól megy, ő is szépen teljesített” – utalt például a múlt hétvégi hungaroringi szereplésre, amikor a francia jó ideig az élmezőnyben autózott.
“A tapasztalatának köszönhetően pedig komolyan hozzájárul a csapat műszaki fejlődéséhez is, meggyőződésem, hogy sok van még benne!” – tette hozzá.