Április óta zajlik Münchenben Bernie Ecclestone büntetőügye, az F1 ura a vád szerint a Forma-1 jogainak 2005 végi eladásakor a Bayerische Landesbank akkori vezető kockázatelemzőjét, Gerhard Gribkowskyt 44 millió dollárral vesztegette meg, hogy áron alul adassa el a bank F1-es tulajdonrészét a CVC befektetői csoportnak.
F1: Ecclestone kivásárolja magát a börtönből? 1
F1: Ecclestone kivásárolja magát a börtönből? 2

F1: Ecclestone kivásárolja magát a börtönből?

F1: Ecclestone kivásárolja magát a börtönből?

F1: Ecclestone kivásárolja magát a börtönből? 7
F1: Ecclestone kivásárolja magát a börtönből? 8
F1: Ecclestone kivásárolja magát a börtönből? 9
F1: Ecclestone kivásárolja magát a börtönből? 10
Fotó megosztása:
F1: Ecclestone kivásárolja magát a börtönből? 11


Gribkowskyt már 2012 nyarán elítélték Németországban, bár Ecclestone abban az ügyben és azóta is azt vallja, azért fizetett, mert a bankár azzal zsarolta őt, hogy a nyakára küldi a brit adóhatóságot.
Az angol kisember ügyvédei a keddi tárgyalási napon a bírósági eljárás felfüggesztését kérelmezték, arra hivatkozva, hogy a komoly, egyértelmű bizonyítékokat továbbra is nélkülöző ügy “nagyon megterhelő” Ecclestone számára, aki amúgy hajlandó lenne peren kívüli megegyezésre.
A német jog szerint a büntetőügyekben is lehetséges a pénzügyi kártérítéssel való, ítélet nélküli lezárás, ha minden érintett fél egyetért. Úgy tudni, Ecclestone 25 millió eurós összeggel “kárpótolná” a Bayerische Landesbankot.
Az ügyben elmarasztaló ítélet esetén akár 10 éves szabadságvesztés is várhatna 83 éves Ecclestone-ra, másrészt egyértelműen véget érne a Forma-1-es karrierje – igaz, hamarosan így is, úgy is mennie kell, mert ha hinni lehet a híreknek, a CVC már jó ideje keresi az utódot.