Lewis Hamilton kvalifikációs pechsorozata a Magyar Nagydíjon is folytatódott, ezúttal már a Q1 elején búcsúzott, amikor feltehetően üzemanyag-szivárgás miatt kigyulladt a Mercedese.
Közvetlenül az időmérő után még nem lehetett pontosan tudni, mennyire károsodott az autó, a csapatfőnök, Toto Wolff így beszélt: “Egyelőre nem tudjuk, még az autó szétszerelésénél tartunk, de úgy sejtem, hogy a bokszutcából rajtol majd. Egyelőre csak megérzés, majd meglátjuk, menthető-e a kasztni, de nem vagyok túl bizakodó.”


Hamilton mért kör híján nem kvalifikált a Magyar Nagydíjra, de a stewardok természetesen utólag, az edzéseredmények alapján különösebb mérlegelés nélkül engedélyezték neki az indulást. Mostanra az is biztosnak tűnik, hogy ezt csak a bokszutcából teheti meg, ugyanis a Mercedes garázsába már betolták az új kasztnit, teljesen újjáépítik az autót, ekkora “módosítás” után pedig a parc fermé-szabályok miatt nem állhat fel a rajtrácsra.
Szintén a bokszutcából kezd majd a mclarenes Kevin Magnussen, aki a Q3 elején a vizes első kanyarban csúszott ki és vágta a gumifalnak az autóját. Az MP4-29-es is komolyabban sérült, a hátsó felfüggesztés mellett a sebességváltót és egyéb alkatrészeket is cserélni kell.
Hamilton már a múlt hétvégi hockenheimi futamos is hátulról kezdett, de a Német Nagydíjon a 20. helyről egészen a 3. helyig kapaszkodott. A Hungaroring jellegéből fakadóan ez most igen valószínűtlennek tűnik, azonban a vasárnap délutánra jelzett eső mindent boríthat.