A héten újra, újabb variációban röppent fel, hogy a közeljövőben komoly változások következhetnek az élcsapatok felállásában. Sebastian Vettelt megint hírbe hozták a McLarennel és  a Mercedesszel is, utóbbi esetben Lewis Hamilton helyére ülve alkothatnának neémet szupercsapatot Nico Rosberggel 2016-tól.


Rosberggel már szerződést hosszabbított a Mercedes, az angol pilóta viszont csak 2015 végéig van lekötve, és a McLaren neki is udvarol, szeretnék visszaszerezni. Hamiltont természetesen megkérdezték a helyzetről a Hungaroringen.
“Nem izgatnak ezek a hírek. Még egy német pilóta? Nem hiszem, hogy a Mercedes ezt szeretné. Pillanatnyilag a jövő év végéig van szerződésem itt, szóval ez nem következik be egyhamar. Persze a Mercedes a legjobb, szóval mindenki örömmel versenyezne ennél a csapatnál” – mondta, majd kitért arra, hogy 2015 után is szívesen maradna.
“Jeleztem már, hogy nyitott vagyok a tárgyalásokra. Még nem ültünk le beszélni, de a csapatnál tudják, hogy a folytatás mellett vagyok, és világossá tették, hogy ők is így vannak vele. 13 éves korom óta a Mercedeshez tartozom, szinte rajtam van az embléma, már-már ez a családom. Sosem tudni, mit hoz a jövő, de én nem nagyon tudom elképzelni magam máshol.”
F1: Vettel még nem túrja ki Hamiltont 3


A Mercedes és a McLaren érdeklődését, az utóbbi állítólagos “arcpirító” összegű ajánlatát bedobó Red Bull-főnök, Helmut Marko szavaira Vettel is reagált.
 
“Úgy gondolom, hogy minden ajánlatot érdemes megfontolni, de semmi sem változott. Én nem beszélek ezekről a dolgokról. Nem tudom, Helmut milyen forrásokkal dolgozik, de úgy tűnik, a megbízhatóságuk változó” – nyilatkozta csütörtökön a négyszeres világbajnok.