Július van, kezd felpörögni a silly season, azaz az Forma-1-es átigazolási találgatások időszaka. Fernando Alonsót már hírbe hozták a McLarennel és a Williamsszel, most pedig a címvédő – de az idei autóval gyengén teljesítő – Sebastian Vettel került a célkeresztbe.
A McLaren érdeklődéséről már tudni egy ideje, nem titok, hogy az új hondás korszakra nagyágyút szeretnének, Alonso, Vettel és Lewis Hamilton is a listán van, de a német Bild most arról ír, hogy a Mercedes is kinézte a négyszeres bajnokot. Német szupercsapat épülhetne Nico Rosberggel és Vettellel. 
F1: A McLaren és a Merci is Vettelt akarja 1
F1: A McLaren és a Merci is Vettelt akarja 2

F1: A McLaren és a Merci is Vettelt akarja

F1: A McLaren és a Merci is Vettelt akarja

F1: A McLaren és a Merci is Vettelt akarja 8
F1: A McLaren és a Merci is Vettelt akarja 9
F1: A McLaren és a Merci is Vettelt akarja 10
F1: A McLaren és a Merci is Vettelt akarja 11
F1: A McLaren és a Merci is Vettelt akarja 12
Fotó megosztása:
F1: A McLaren és a Merci is Vettelt akarja 13


A Red Bull motorsportfőnöke, Helmut Marko azt állította, hogy a McLaren “arcpirítóan” nagy összegről szóló ajánlatot tett Vettelnek. A Mercedes érdeklődését is megerősítette: “Naná, hogy hajtanak rá” – mondta.
Bár állítólag Lewis Hamilton 2015 végéig tartó szerződésének meghosszabbításán dolgoznak, a a Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff nem tagadta, hogy Vettelt is szívesen megszereznék:
“Túl nagy a verseny ahhoz, hogy felfedjük a terveinket. De néhány csúcspilóta érdekel minket. A legjobb csapatok mind értük küzdenek. Igyekszünk felmérni, hogyan alakul a piac, mire a döntésre kerül a sor.”
Sokan úgy vélik, hogy Nico Rosberg idei győzelme esetén Hamilton nem akarna tovább maradni a Mercedesnél, így a szintén 2015 végén lejáró szerződésű Vettel akár pótolhatná is őt az ezüst nyílban, létrehozva ezzel a német szupercsapatot. Az angol valószínűleg a McLarenhez menne vissza, tehát akár Vettel csapattársa is lehet a jövőben, ha a német ászt is ők szerzik meg.
F1: A McLaren és a Merci is Vettelt akarja 14


Az 1997-es világbajnok, Jacques Villeneuve is úgy látja, hogy a fenti két versenyző váltani fog:
“Lewis Hamilton nem marad sokáig a Mercedesnél. A német csapatnál német világbajnokot akarnak” – célzott az egyre elterjedtebb “összeesküvés-elméletre”. “Lewist csak azért igazolták, hogy még jobban felpörgesse Nicót.”
“Sebastiannak pedig távoznia kell a Red Bulltól. A közönség véleménye máris kezd átalakulni róla, a középszerű autóban ülve őt is egyre inkább középszerű pilótának látják” – tette hozzá a német Sport Bildnek nyilatkozva.