A Mercedes-csapat elnöke, egyben korábbi ferraris és mclarenes világbajnok, Niki Lauda a Német Nagydíj után szarnak nevezte a McLaren és a Ferrari autóját. Az osztrák legenda visszakozott, bocsánatot kért a nyilatkozatért.
F1: Lauda bocsánatot kért a beszólásért 1
F1: Lauda bocsánatot kért a beszólásért 2

F1: Lauda bocsánatot kért a beszólásért

F1: Lauda bocsánatot kért a beszólásért

F1: Lauda bocsánatot kért a beszólásért 6
F1: Lauda bocsánatot kért a beszólásért 7
F1: Lauda bocsánatot kért a beszólásért 8
Fotó megosztása:
F1: Lauda bocsánatot kért a beszólásért 9


“Bocsánatot kérek a Ferraritól, Luca Cordero di Montezemoltól és az olasz szurkolóktól! Nem kellett volna azt a kifejezést használnom. Helytelenül cselekedtem, nincs mentségem. Az elnököt is felhívtam, hogy megkövessem. Nem láttam a spanyol lapban megjelent interjút, de egyértelműen túl erős szavakat használtam, bocsássanak meg nekem!” – mondta az olasz La Gazzetta dello Sportnak.
Lauda a német Bildnek is beszélt a kérdésről: 
“Megmagyaráztam a dolgot Montezemolónak, ő pedig megértette. Időtlen idők óta ismerjük egymást” – utalt arra, hogy már a 70-es években együtt dolgoztak a Ferrarinál. 
“A Mercedes, valamint a McLaren és a Ferrari különbségéről kérdeztek. Azt magyaráztam, hogy míg a Mercedes a jó autó és a jó motor tökéletes kombinációja, a McLarenben ott a legjobb motor, de rossz az autó, a Ferrari pedig mindkét tekintetben gyengélkedik.”
F1: Lauda bocsánatot kért a beszólásért 10


A Merceds-fejes ezután egyenesen méltatta a Ferrarit: “Még tartok is egy kicsit a Ferrariktól a Hungaroringen, ugyanis az elmúlt futamokon egyre közelebb kerültek hozzánk” – tódított egy kicsit  Lauda. “És a Red Bulltól is, nekik tökéletes az autójuk, csak a motorral vannak gondjaik. De a megfelelő pillanatban a Ferrari is veszélyes lehet ránk, ugyanis ütőképesebbek, mint korábban.” 
“Hockenheimben feltűnt a Ferrari javulása, Fernando Alonso csatái pedig különösen élvezetesek számomra. Remélem, hogy Kimi Räikkönen is formába lendül, ugyanis bajnokként jelenleg nem ott tart, ahol kellene” – magyarázkodott 1975, ’77 és ’84 bajnoka.