Nico Hülkenberg zsinórban tíz pontszerzés után érkezik a Force Indiával a Magyar Nagydíjra, a német pilóta szerint van esély a sorozat megnyújtására. “Az autó eddig mindenféle pályán jól működött, ebből kiindulva úgy érzem, erős lehet a szezon második fele is” – mondta Hülkenberg. “Még jönnek fejlesztések, főleg aerodinamikaiak, amelyekkel versenyben maradhatunk.”

F1: Jó ritmus nélkül véged Mogyoródon 1
F1: Jó ritmus nélkül véged Mogyoródon 2

F1: Jó ritmus nélkül véged Mogyoródon

F1: Jó ritmus nélkül véged Mogyoródon

F1: Jó ritmus nélkül véged Mogyoródon 4
Fotó megosztása:
F1: Jó ritmus nélkül véged Mogyoródon 5


“A Hungaroring nagy kihívást jelent, és nem sok teret enged a hibáknak. A második szektor tele van egymáshoz kapcsolódó kanyarokkal, el kell kapni a ritmust ahhoz, hogy gyorsak legyünk. Ha az egyik kanyart túl szélesen vesszük, máris oda a lendület. Az előzés még a DRS-szel is nehéz, csak egy egyenes van, és az sem túl hosszú. Az időjárás mindig forró, ami segít nekünk, az meg különösen jó jel, hogy az autó jól működött eddig a lassú kanyarokban.”

Sergio Perez jó szerepléssel szeretne elmenni nyári pihenőre. “A Magyar Nagydíj nagyszerű rendezvény, és mindig az idény egyik legforróbb versenye” – fogalmazott a mexikói. “Ez az utolsó verseny a nyári szünet előtt, mindenki jól akar szerepelni, hogy igazán ki tudja élvezni a vakációt. Ellenkező esetben nagyon hosszúnak is lehet érezni a szünetet.”

“Nagyon érdekes pálya, ahol kifejezetten résen kell lenni a beállításokkal, az autó gyengéit fejben kell tartani. Nagy terhelést kapnak a gumik is, mert állandóan kanyarban vagyunk, a hőség még nagyobb kihívás elé állít minket. Fontos, hogy szerezzek néhány pontot a nyári szünet előtt.”