A múlt héten röppent fel, hogy a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) a hétvégi Német Nagydíjra váratlanul betiltaná az elmúlt években egyre több autón megjelent, a Mercedes által tökélyre vitt szinkronizált felfüggesztéseket (FRIC), azok ugyanis a mozgó aerodinamikai elemek tilalmába ütköznek.


Az FIA egy kibúvót hagyott: ha a csapatok teljes egyetértésben kérik, akkor a tilalom csak 2015-ben lép életbe. 
Az orosz F1news.ru úgy tudja, hogy hét csapat, a Red Bull, a Mercedes, a Ferrari, a Lotus, a McLaren, a Williams és a Marussia támogatja a halasztást, azonban a Toro Rosso, a Sauber , a Caterham, és a Force India álláspontja egyelőre nem ismert. A pletykák szerint a Force Indiának például nincs is ilyen rendszer az autóján.
A silverstone-i csapat ügyvezetője, Otmar Szafnauer szerint ők nem fognak akadékoskodni, azonban elképzelhetetlen, hogy keresztül lehessen vinni az elnapolást.
“Mi a többséggel tartunk majd, de itt nem a többségről, hanem teljesen teljes egyetértésről lenne szó. Szerintem ennek az esélye nulla. Biztosan lesznek olyanok, akik azt mondják, hogy ha az FIA be akarja tiltani, akkor tiltsák is be” – mondta.