Az általános vélekedés szerint a Mercedes pilótái közül Lewis Hamilton a tehetségesebb, gyorsabb, míg Nico Rosberg az intelligenciájával és a szorgalmával egyenlíti ki az esélyeket.
Bár a tehetséget illetően még maga Hamilton is osztja a fentieket, korábbi csapattársa, a mclarenes Jenson Button nem ért egyet a Rosberg magasabb intelligenciáját hangoztatókkal:
F1: Hamilton nem butább Rosbergnél 1
F1: Hamilton nem butább Rosbergnél 2

F1: Hamilton nem butább Rosbergnél

F1: Hamilton nem butább Rosbergnél

F1: Hamilton nem butább Rosbergnél 4
Fotó megosztása:
F1: Hamilton nem butább Rosbergnél 5


“Az emberek azt mondják, hogy Lewis nagyon gyors, de Nico Rosberg intelligensebb, hát, én nem tudom. Én is tudom, hogy milyen gyors Lewis, és ha fejben is formában van, akkor verhetetlen lesz” – mondta a TalkSportnak a hétvégén.
 
Míg Hamilton és Rosberg 9 futam után mindössze négypontos különbséggel áll a bajnokság élén, a McLaren idén is csak küszködik. Button azt mondja, azért már javulnak, talán még egy győzelem is akadhat idén.
“Kemény év ez. Nem vagyunk az élen, ahogy azt megszoktuk, de erősödünk. A Brit Nagydíjon bizonyítottuk ezt a nehéz körülmények között megszerzett 3. rajthellyel, és a futamon is majdnem dobogóra álltunk” – utalt a 4. helyére az angol veterán.
“A legjobb motorunk van, a Mercedes, szóval nincs pardon. Egyszerűen nem építtetünk futamgyőzelmekre képes autót. De keményen dolgozunk, már sokat javultunk, újra győzünk majd, csak idő kérdése. Persze korábbi futamgyőzelmek és bajnoki sikerek után ez bosszantó, minden már kevésnek tűnik, de azért a jó irányba tartunk, ez a legfontosabb.”