Toto Wolff csapatfőnök-sportigazgató szerint meglepte a Mercedest Nico Rosberg silverstone-i váltóhibája, az istálló aggódik a megbízhatóság miatt. Rosberg a Brit Nagydíj 29. körében állt ki, de már a 20. körtől birkózott a váltóval.


“Sok minden miatt aggódunk” – ismerte el Wolff. “A tempónk nagyon jó volt Silverstone-ban, már sokkal jobban értjük a korábbi versenyeken tapasztalt hűtési gondokat, erre jön egy ilyen váltóhiba. Ez egy kisebbfajta pofon. Nem számítottunk rá, hogy a váltó miatt lesz kiesésünk 2014-ben, a minőségellenőrzésre nagyobb figyelmet kell fordítanunk. Egyszer ki lehet így esni, de kétszer nem.”

Noha Wolffnak vannak kétségei az autó megbízhatósága felől, abban nem kételkedik, hogy a csapat mindkét pilótája nagyon erős mentálisan. Különösen Lewis Hamiltont dicsérte. “Ezúttal nagyon összeszedett volt. Elrontottuk az első kiállását, de nem cirkuszolt, csak annyit mondott a rádióban, hogy semmi gond, a következőt majd csináljuk jobban.”

“Látjuk az akaratot mindenkin, ez itt nem egy olyan közösség, amely másokban keresi a hibát. Közösen próbálunk fejlődni.”